Zaagmans schreefColon
amateurke schreefColon
Mooi review en foto's Ruud. Heb hem nog steeds niet gerookt
moet er maar is ééntje opsteken. Ze hebben nu lang genoeg gelegen en na het lezen van je review heb ik er wel zin in!! Effe een waarschuwing,
Connecticut staat niet altijd synoniem voor mild, maar daar kom je nog wel achter.
Kiek, geeft wel weer aan dat ik nog een newbie ben...
Dank voor je opmerking, zal 't noteren. Ik was in de veronderstelling nl. dat Connecticut altijd de mildere sigaren waren... weer wat geleerd!
Dat is een algemene misvating. Kijk naar mijn laatste review (La Riqueza-"De rijke"), hier gebruikt men ook Connecticut tabak voor het dekblad maar dan wel broadleaf (dus in volle zon geteeld) en dit is dus wel degelijk een donkere "pittige" jongen. De lichte Connecticut verkrijg je door de tabak in de schaduw of onder zeil te laten groeien (shade grown), dit geeft hem zijn mildere karakter. Maar nog maals, mild is niet synaniem voor smaakloos, wat nog zo een algemene misvating is. Het smakenpalet wordt gekregen door de kunst van de samensteller, dus het eindeloos mixen van verschillende tabaken, De Oliva Connecticut staat geboekt als "full Flavor" dus "vol van smaak". Nog één ding wil ik de wereld uithelpen; Connecticut wordt geasosieerd met het Zuiden van de USA, maar deze vlieger gaat dus ook niet altijd op. bv. De Connecticut die gebruikt is voor de Oliva groeit in Ecuador, een beetje zoals Habano seed in heel Zuid-Amerika groeit. Hoop je hier een beetje mee verder geholpen te hebben in je zoektocht.
Connecticut shade wordt van origine verbouwd in (verasend) Connecticut en dat ligt niet in het zuiden van de VS maar in het noord-oosten Tegen de Canadese grens.
Broadleaf (sun grown Connecticut) komt volgens mij nooit uit Connecticut maar uit de tropische landen Costa rica, Nic, Hon etc.