Hansa schreefColon
Ik heb het net getest met een oude HdM du Roi...
Hier mijn bevindingen :
Knippen van de laatste 1,5 cm ging perfect, is ook niet zo heel moeilijk, enkel wat voorzichtigheid is geboden.
Het roken van die eerste 1,5 cm is andere koek : net of je valse lucht trekt. Maar uiteindelijk lukt 't wel.
Wat me direct opviel is dat de geur van de rook anders is... moeilijk uit te leggen, maar eerder pure tabaksrook, niet zo lekker, wat ranzig (mij niet doodslaan hé).
De smaak was wat ik van de hoyo verwachtte, alleen met iets minder uitgesproken karakter.
Wat me ook opvalt is, als je bij het dekblad komt dat de smaak niet direct omslaat, maar zo'n halve cm later. En dan slaat ook de geur om. De smaak wordt wel gevoelig intensiever, maar om nu te zeggen 70% ... neen...
Ik houd het op 25-30%. Althans bij deze sigaar, want ik kan me wel voorstellen dat een maduro bv meer impact heeft.
Maar wel een prima experimentje !
nice Hans! Altijd geweten dat je een doener bent en geen luller zoals ik
maar wat je zegt over die valse lucht, dat lijkt me belangrijk. Dat verschil in smaak kan ook gewoon zijn omdat je bij wijze boven het vuur hangt ipv er in; je smaak is minder intens omdat die (in de vorm van rook) alle kanten opgaat ipv waar we het het meeste gewend zijn...
ik ga nog iets in het midden werpen... is het niet zo dat het bij de aficionados de ronde doet dat je je askegel best zo lang mogelijk aan je sigaar laat, voor een betere verbranding, en dat dit ook je smaak beïnvloedt? Laat staan dat je je dekblad verwijdert...
DJU TOCH, TIJD DAT ER EENS EEN MEGAWETENSCHAPPER SIGAREN VERORBERD!