Sigarenplatform

Het is momenteel 19 Mrt 2024, 10:56

Alle tijden zijn Array Etc/GMT-1




Plaats een nieuw onderwerp  Reageren op dit onderwerp  [ 31 berichten ]  Ga naar pagina Vorige 1 2 3 Volgende
Auteur Bericht
BerichtGeplaatstCOLON 08 Aug 2011, 06:55 
Offline
Professor in de sigarologie
Professor in de sigarologie
Gebruikers-avatar

GeregistreerdCOLON 21 Apr 2009, 13:14
BerichtenCOLON 2873
WoonplaatsCOLON Hendrik Ido Ambacht
Gisteren voor het eerst een "Ongelovige Thomas" gedronken. Dit is een quadrupel gebrouwen bier met Amerikaanse hoppen, bovengisting en nagisting op de fles. Een schitterend roodkleurig bier met dikke schuimlaag en volle zoet-bittere smaken. Met 10% alcohol wel een sterk bier, maar dat lijkt de standaard te zijn met quadrupels. Zo is de "Quadrupel" van La Trappe ook bepaald geen slappe hap!

In vergelijking met de tegenhanger van La Trappe vind ik de "Ongelovige Thomas" beter in balans, dat wil zeggen: de smaken komen goed naar voren, ondanks de kracht van de alcohol. De La Trappe mist net dat smaakvolle, waardoor de alcohol bij de Jopen een verwarmend effect heeft...

Frank

_________________
Ik weet zeker dat er vele dingen zijn die een goede sigaar overtreffen,
maar tot op dit moment kan ik niet bedenken wat dat zou kunnen zijn


Omhoog
   
BerichtGeplaatstCOLON 06 Nov 2011, 09:18 
Offline
Professor in de sigarologie
Professor in de sigarologie
Gebruikers-avatar

GeregistreerdCOLON 21 Apr 2009, 13:14
BerichtenCOLON 2873
WoonplaatsCOLON Hendrik Ido Ambacht
Gisteren een 2-tal Jopen Johannieter gekocht, beste bockbier van 2010. Daarnaast nog een 2-tal De Leckere Rode Toren, bekroond met een bronzen medaille voor beste bockbieren in 2010. Ik ben benieuwd hoe deze prijswinnaars zullen smaken =P~

Frank

_________________
Ik weet zeker dat er vele dingen zijn die een goede sigaar overtreffen,
maar tot op dit moment kan ik niet bedenken wat dat zou kunnen zijn


Omhoog
   
BerichtGeplaatstCOLON 06 Nov 2011, 10:04 
Offline
Meester
Meester
Gebruikers-avatar

GeregistreerdCOLON 16 Okt 2011, 12:44
BerichtenCOLON 1756
WoonplaatsCOLON Den Haag
Filip schreefColon
http://www.jopen.nl/" onclick="window.open(this.href);return false;

@Ipanema, uitkijken in de zin van inslaan?

Fiele


of namaken? :D

Wim.


Omhoog
   
BerichtGeplaatstCOLON 06 Nov 2011, 10:06 
Offline
Meester
Meester
Gebruikers-avatar

GeregistreerdCOLON 16 Okt 2011, 12:44
BerichtenCOLON 1756
WoonplaatsCOLON Den Haag
Hoi Frank,

ideetje om je Avatar te wijzigen in "Jopen bier" ?

Wim.


Omhoog
   
BerichtGeplaatstCOLON 10 Nov 2011, 15:56 
Offline
Panatella
Panatella

GeregistreerdCOLON 09 Nov 2011, 23:07
BerichtenCOLON 23
Leuke naam :mrgreen:


Omhoog
   
BerichtGeplaatstCOLON 10 Nov 2011, 16:27 
Offline
Professor in de sigarologie
Professor in de sigarologie
Gebruikers-avatar

GeregistreerdCOLON 21 Apr 2009, 13:14
BerichtenCOLON 2873
WoonplaatsCOLON Hendrik Ido Ambacht
Herman schreefColon
Leuke naam :mrgreen:


Jopen is gekozen omdat dat de benaming was van de houten vaten waarin het bier uit Haarlem werd opgeslagen. Een houten biervat was een Joop...

Frank

_________________
Ik weet zeker dat er vele dingen zijn die een goede sigaar overtreffen,
maar tot op dit moment kan ik niet bedenken wat dat zou kunnen zijn


Omhoog
   
BerichtGeplaatstCOLON 10 Nov 2011, 19:23 
Offline
Panatella
Panatella

GeregistreerdCOLON 09 Nov 2011, 23:07
BerichtenCOLON 23
Ah vandaar.. Allebeid positief :lol:


Omhoog
   
BerichtGeplaatstCOLON 24 Feb 2014, 08:31 
Offline
Aanstormend talent in de sigarologie
Aanstormend talent in de sigarologie
Gebruikers-avatar

GeregistreerdCOLON 22 Mrt 2012, 08:17
BerichtenCOLON 349
WoonplaatsCOLON Gelderland
Weet iemand zo waar ze het Jopen Koyt bier of Roerdaler gagelbier (of de Belgen: Gageleer) verkopen? De mitras lijken een beetje plaats te maken voor meer en meer gall en galls.

De reden dat ik hier nu om vraag is dat we afgelopen weekend een botanische tuin hebben bezocht waarbij we onder andere een gagel struik hebben gezien. Het verhaal was dat voordat bier met hop werd gebrouwen, bier met kruiden en gagel op smaak werd gebracht.

De reden dat gagel door hop zou zijn vervangen is dat gagel lustopwekkend zou werken. Het is dan ook niet verwonderlijk dat dit bier vaak in nonnenkloosters werd gebrouwen.

We hebben even goed aan de gagel geroken en nu ben ik benieuwd hoe dit in een biertje zou smaken. De geur neigt wat naar kruidnagel en dat lijkt me best lekker in een bier.

BijlageColon
gagel.jpg
gagel.jpg [ 16.27 KiB | 4140 keer bekeken ]


Edit: Never mind, gewoon bij Gall en Gall te krijgen...

_________________
Be happy!


Omhoog
   
BerichtGeplaatstCOLON 25 Feb 2014, 00:58 
Offline
Amante del tabacco & comité du cigarre
Amante del tabacco & comité du cigarre
Gebruikers-avatar

GeregistreerdCOLON 12 Apr 2007, 14:03
BerichtenCOLON 6603
Hahaha, jopen! :D


Omhoog
   
BerichtGeplaatstCOLON 25 Feb 2014, 08:42 
Offline
Aanstormend talent in de sigarologie
Aanstormend talent in de sigarologie
Gebruikers-avatar

GeregistreerdCOLON 22 Mrt 2012, 08:17
BerichtenCOLON 349
WoonplaatsCOLON Gelderland
Raleigh schreefColon
Hahaha, jopen! :D
???

_________________
Be happy!


Omhoog
   
BerichtGeplaatstCOLON 25 Feb 2014, 11:08 
Offline
Meester
Meester
Gebruikers-avatar

GeregistreerdCOLON 02 Jan 2009, 19:29
BerichtenCOLON 2161
WoonplaatsCOLON Veenendaal
Bertje schreefColon
We hebben even goed aan de gagel geroken en nu ben ik benieuwd hoe dit in een biertje zou smaken. De geur neigt wat naar kruidnagel en dat lijkt me best lekker in een bier

Ik heb weleens een streekbier uit Brabant gedronken dat "De Gageleer" heette. Niks bijzonders, kan me geen kruidnagel herinneren en geil werd ik er ook niet van.

_________________
Wordt ook een Cigar Profiler! Kijk snel op http://www.cigarprofiler.org


Omhoog
   
BerichtGeplaatstCOLON 25 Feb 2014, 11:59 
Offline
Aanstormend talent in de sigarologie
Aanstormend talent in de sigarologie
Gebruikers-avatar

GeregistreerdCOLON 22 Mrt 2012, 08:17
BerichtenCOLON 349
WoonplaatsCOLON Gelderland
Arie schreefColon
Bertje schreefColon
We hebben even goed aan de gagel geroken en nu ben ik benieuwd hoe dit in een biertje zou smaken. De geur neigt wat naar kruidnagel en dat lijkt me best lekker in een bier

Ik heb weleens een streekbier uit Brabant gedronken dat "De Gageleer" heette. Niks bijzonders, kan me geen kruidnagel herinneren en geil werd ik er ook niet van.

Hmmm, hele kloosters vol nonnen kunnen toch niet allemaal ongelijk hebben... :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Ik heb de Jopen Koyt gekocht maar nog niet geproefd. Vanavond maar eens voor gaan zitten.
BijlageColon
articles_899_15_1275568426_21.jpg
articles_899_15_1275568426_21.jpg [ 18.11 KiB | 4086 keer bekeken ]

Deze Gageleer komt uit Turnhout (da's volgens mij Belgisch Brabant). De struiken op de achtergrond zijn gagel struiken.

_________________
Be happy!


Omhoog
   
BerichtGeplaatstCOLON 25 Feb 2014, 13:55 
Offline
Grootmeester
Grootmeester
Gebruikers-avatar

GeregistreerdCOLON 17 Mei 2013, 06:19
BerichtenCOLON 456
WoonplaatsCOLON Antwerpen
Ik ben opgegroeid in de buurt van Turnhout en dat bier is een hele rage geweest bij ons. Is het lekker? Ja. Is het fantastisch? Verre van.


Omhoog
   
BerichtGeplaatstCOLON 26 Feb 2014, 08:44 
Offline
Aanstormend talent in de sigarologie
Aanstormend talent in de sigarologie
Gebruikers-avatar

GeregistreerdCOLON 22 Mrt 2012, 08:17
BerichtenCOLON 349
WoonplaatsCOLON Gelderland
Gisteren bij het avondeten een flesje Jopen Koyt gedronken. Nu ben ik niet echt een bierkenner en meer geïnterresseerd in de achtergrond ervan maar ik moet zeggen dat voor een biertje waar geen hop aan te pas is gekomen de smaak erg goed is. Bitter, beetje zoet maar verder eigenlijk heel neutraal. Niet de sterke kruidensmaak die ik had verwacht. Was goed te genieten. Het bier is een beetje troebel.
Aanrader? Mwoh, maar wel leuk om eens uit te proberen hoe ze tot ca. 500 jaar geleden het bier conserveerde.
BijlageColon
koyt.jpg
koyt.jpg [ 25.88 KiB | 4050 keer bekeken ]

Jopen schreefColon
Jopen Koyt is gebrouwen volgens een recept uit 1407 en is een bier gebrouwen met Gruit. Gruit is een middeleeuws kruidenmengsel waarin Gagel het meest nadrukkelijk aanwezig is. Dit Gruit gebruikte men voordat hop haar intrede deed en is dus de voorloper van de bieren zoals wij die nu kennen. Koyt is een donker bier van 8,5% met een verwarmende, kruidige smaak. Ook Koyt wordt met haver gebrouwen en is daarmee ‘s werelds enige driegranen bier met Gruit gebrouwen.

_________________
Be happy!


Omhoog
   
BerichtGeplaatstCOLON 26 Feb 2014, 23:43 
Offline
Amante del tabacco & comité du cigarre
Amante del tabacco & comité du cigarre
Gebruikers-avatar

GeregistreerdCOLON 12 Apr 2007, 14:03
BerichtenCOLON 6603
Hahaha, jopen! :D


Omhoog
   
Berichten weergeven van de afgelopenCOLON  Sorteer op  
Plaats een nieuw onderwerp  Reageren op dit onderwerp  [ 31 berichten ]  Ga naar pagina Vorige 1 2 3 Volgende

Alle tijden zijn Array Etc/GMT-1


Wie is er online?

Gebruikers in dit forum: 1 en 0 gasten


U mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen in dit forum
U mag geen reacties plaatsen op onderwerpen in dit forum
U mag uw berichten niet wijzigen in dit forum
U mag uw berichten niet verwijderen in dit forum
U mag geen bijlagen plaatsen in dit forum

Zoeken naarCOLON
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Vertaald door phpBBservice.nl.