Dat ziet er lekker uit. Ik ken deze whisky niet, wel van naam maar nog nooit een druppel van gedronken.
En cask strenght is inderdaad wat anders dan de 'normale' bottelingen op 43 - 46%. De smaak is hierbij ook veel meer aanwezig omdat dit echt het pure spul is zonder opmenging.
Meestal is een cask strenght ook wat dikker in de mond, ook wel olieachtig genoemd. Dit kan je heel goed zien aan de Leg's in het glas.
Gewoon de whisky in het glas ronddraaien (hierbij komen ook meer aroma's vrij, dus nog een voordeel) en dan kijken hoe de whisky langs het glas naar beneden glijd. Als de whisky wat dikker is verschijnen de Leg's op het glas, dus eigenlijk gewoon druipstreepjes zeg maar. Bij een dunne whisky zakt vrijwel alles tegelijkertijd naar beneden en zie je dus geen of heel veel dunne Leg's.
En om nog meer aroma's te krijgen kan je de whisky wat opwarmen met je handen. Gewoon je ene hand op het glas houden en met de andere hand de bodem vasthouden zodat de whisky wat lichaamstemperatuur krijgt. Als je dan je hand van het glas afhaalt ruikt je veel meer (wel je goede hand nauurlijk anders ligt het glas op de grond
)
Er zijn ook whiskyglazen met een dekseltje in de handel, makkelijk om de aroma's vast te houden.
Ik weet niet uit wat voor glas je drinkt maar dit gaat moeilijk als je uit een Tumbler drinkt (zo'n ouderwets breed glas met ijs erin), dat drinkt trouwens helemaal niet lekker, maar dat is weer een persoonlijke keus.