Rutger schreefColon
Die reactie onder het oorspronkelijke nieuwsitem vond ik veelzeggend genoeg "knappe marketing".
Leuk om zoiets te romantiseren, maar ik vind het een beetje overkomen als een broodje aap verhaal. Plus welke taster van boven de 100 hebben ze daar om zeker te zijn dat de smaak van deze wiskey ook echt overeenkomt met wat er 100 jaar geleden ingegaan is.
Toch zal het relatief dicht in de buurt liggen van de oorspronkelijke smaak. Als het daadwerkelijk al die tijd in het ijs heeft gelegen, zal de whisky alleen kunnen kunnen reageren op het kleine beetje lucht/zuurstof in de fles. Zeker op lage temperaturen zal die invloed niet te groot zijn, of anders het proces flink hebben vertraagd.
Ik heb de mazzel gehad een sample te hebben gekregen van een fles die (naast zo'n 5000 andere flessen - slechts een fles of 10 was nog geschikt voor consumptie) was opgedoken uit een in 1895 vergaan schip en het smaakte opmerkelijk fris...
Maar ik deel de gedachte dat het onmogelijk is te stellen dat die Arctische flessen zouden smaken 'as bottled' Mijn vermoeden is dat Paterson gaat proberen een serie flessen op de markt te krijgen naar het Macallan 'Inspiration' voorbeeld. 'Wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat bla, bla, bla... en er vervolgens een obsceen prijskaartje aan gaat hangen...
Michel
Michel