Gisteren heb ik een proevenemt gehouden en wilde dit toch met jullie delen, en wie weet ooit iets groter opzetten..................
Ik liep al een tijdje met een idee om een proevenement te houden.
Een reisje door whisk(e)yland met daarbij een hapje en een sigaar.
Gisteravond heb ik dit dus gehouden, in het klein met totaal 6 man.
Gewoon om eens te proberen.
Ik heb dus een selectie gemaakt van een aantal whisky's uit diverse streken en daarbij een bijpassend hapje geserveerd.
Wat we dus geproefd hebben gisteren was;
Frysk Hynder – Redwine – 3 Y - 40% - Friesland – Nederland
Jameson - Signature Reserve – 40% - Cork – Ierland
- Vieux Gris - oude kaas welke gerijpt heeft in een cava in Frankrijk.
- Fuet - spaanse worst
- Ardenner worstje
Glenkinchie - Distillery Botteling – 12 Y - 40% - Lowlands – Schotland
- Tamme eend met een sinasappel-peper dressing.
Glenmorangie - The Lasanta – 46% - Highland – Schotland
- Patta Negra ham op een crostini met Glenmorangie-mosterd dressing
Balvenie - Golden Cask - 14 Y - 47,5% - Speyside - Schotland
- Lasagna van gerookte kip en tonijnmouse
Mortlach 1992 - Signatory Vintage - 17 Y - 43% - Speyside – Schotland
- Pitapuntje met paling.
Talisker - 10 Y – 45,8% - Skye – Schotland
- Huisgerookte zalm (we hebben zelf een rookoven).
Port Askaig - Cask strength Islay Malt (Caol Ila) – 57,1% – Islay – Schotland
- Chocolade met zester van sinaasappel en fleur de sel.
Bij dit alles stond ook stokbrood met een Whiskey-kruidenboter van Jameson.
Al met al was het een gezellige en zeer leuke en lekkere avond.