Sigarenplatform

Het is momenteel 24 Apr 2024, 15:02

Alle tijden zijn Array Etc/GMT-1




Plaats een nieuw onderwerp  Reageren op dit onderwerp  [ 145 berichten ]  Ga naar pagina Vorige 1 ELLIPSIS 5 6 7 8 9 10 Volgende
Auteur Bericht
BerichtGeplaatstCOLON 14 Jun 2011, 14:37 
Offline
Professor in de sigarologie
Professor in de sigarologie

GeregistreerdCOLON 10 Jun 2009, 09:49
BerichtenCOLON 3123
Markus schreefColon
Yapi schreefColon
Nog even wat info over de bierkast voor de fanatici...

bovenin temperatuur mogelijk van 12 tot 22°
Hier heb ik gekozen om rond de 13° te gaan, ideaal om quadrupels zoals de westlveteren 12 en de rochefort 10 te laten agen
Onderin temperatuur mogelijk van 5 tot 12°
Hier gekozen om rond de 11° te gaan, soms net iets lichtere bieren, en ideaal om nog even een uurtje of 2 je trappist van bovenin onderin te zetten om de ideale schenktemperatuur te hebben...

hoh, ik heb er al weer zin in :mrgreen: =P~


Bart; hoe sta jij in de 'kelder vs koelkast' discussie? (red. een koelkast heeft niet de juiste luchtvochtigheid) maw; bij gebrek aan een kelder voor 200 euro een koelkast kopen, beetje plankjes aanpassen ivm het gewicht, instellen op 13gr en agen maar die handel?



weet iemand een merk/type koelkast welke zich laat instellen op 14 graden?
bij voorkeur zonder vriesgedeelte

ik wilde voor deze gaan maar kan nergensiets vinden over de instelmogelijkeheden

http://www.clevercow.nl/?art=330563&sg=3760&utm_source=kieskeurig&utm_medium=kieskeurig&utm_campaign=kieskeurig

_________________
afgehaakt


Omhoog
   
BerichtGeplaatstCOLON 17 Jun 2011, 21:35 
Offline
Professor in de sigarologie
Professor in de sigarologie
Gebruikers-avatar

GeregistreerdCOLON 09 Jul 2008, 20:01
BerichtenCOLON 7169
Zojuist een bierpakketje samengesteld:
Brugse Zot Dubbel
Karmeliet Tripel
Orval
Rochefort 10
St. Bernardus Abt 12
St. Bernardus Abt 12 75cl.
Westmalle Tripel
Witkap Pater Stimulo
Westvleteren 12
Chimay Blauw
Boon Kriek 37,5cl.
Rodenbach Grand Cru
Boon Oude Geuze
Liefmans Goudenband

Ik zie nou trouwens dat ik die St. Bernadus Abt 12 twee keer heb besteld... Al dat geklik op die plaatjes :lol:. Hopen dat ie lekker is :-).

De Westvleteren 8 was helaas uitverkocht. Had ik ook graag willen proberen.

Verder heb ik gewoon de suggesties van de site gevolgd (eerste 8). En vervolgens nog wat rondgeneusd, beetje gelezen, plaatjes bekeken en zo nog het een en ander erbij gekozen tot ik het wel weer mooi vond (laatste 6).

Nog wat opmerkingen? Wat zijn echte toppertjes? :lol:

Ik zal de komende tijd wel even laten weten wat ik van het een en ander vond. En wellicht kunnen jullie dan helpen om soortgelijke biertjes aan te bevelen.

Gaat er btw. nog een hoop plezier verloren wanneer sommige biertjes niet in het juiste glas gedronken worden?


Omhoog
   
BerichtGeplaatstCOLON 17 Jun 2011, 22:20 
Offline
Professor in de sigarologie
Professor in de sigarologie
Gebruikers-avatar

GeregistreerdCOLON 12 Nov 2007, 20:06
BerichtenCOLON 3012
WoonplaatsCOLON Beringen
Karmeliet.... =P~

Zegt voldoende, niet? :)

_________________
"I believe that forgiving them is God's function. OUR job is to arrange the meeting."

Norman Schwartzkopf


Omhoog
   
BerichtGeplaatstCOLON 17 Jun 2011, 22:49 
Offline
Professor in de sigarologie
Professor in de sigarologie
Gebruikers-avatar

GeregistreerdCOLON 09 Jul 2008, 20:01
BerichtenCOLON 7169
amateurke schreefColon
Karmeliet.... =P~

Zegt voldoende, niet? :)

Mwah... ;-)

Wat maakt een Karmeliet tot een favoriet?

Wat smaaknotities zou wel fijn zijn; kan ik daar op letten als ik m'n lippen binnenkort aan een glaasje zet :-).


Omhoog
   
BerichtGeplaatstCOLON 17 Jun 2011, 23:01 
Offline
Meester
Meester
Gebruikers-avatar

GeregistreerdCOLON 14 Dec 2009, 21:33
BerichtenCOLON 934
Heb je wel eens een echte pils gedronken? Een Urquell of een Budvar-Budweiser?

Probeer ook eens iets van brouwerij Jopen uit Haarlem, bijvoorbeeld de Hoppenbier (lekker bitter).

Verder heb je een mooie selectie samengesteld. Bedenk dat de Sint Bernardus een kopie is van Westvleteren. De monniken van Westvleteren hebben het recept namelijk doorgegeven aan de Sint Bernardus abdij.

Vroeg of laat moet je ook Engelse bieren gaan proeven!

Proost!

_________________
Life is good


Omhoog
   
BerichtGeplaatstCOLON 17 Jun 2011, 23:14 
Offline
Professor in de sigarologie
Professor in de sigarologie
Gebruikers-avatar

GeregistreerdCOLON 12 Nov 2007, 20:06
BerichtenCOLON 3012
WoonplaatsCOLON Beringen
Cohiba schreefColon
amateurke schreefColon
Karmeliet.... =P~

Zegt voldoende, niet? :)

Mwah... ;-)

Wat maakt een Karmeliet tot een favoriet?

Wat smaaknotities zou wel fijn zijn; kan ik daar op letten als ik m'n lippen binnenkort aan een glaasje zet :-).


Karmeliet heeft meerdere granen in zich. Buiten gerst zit er ook haver en tarwe in, dus een echt "mutigranen" biertje. De afdronk is zoet en vol, kruidig en fruiterig. T'is zo'n typisch biertje dat je niet verwittigd dat de "klop" er zit aan te komen. :mrgreen:

Gewoon lekker!

_________________
"I believe that forgiving them is God's function. OUR job is to arrange the meeting."

Norman Schwartzkopf


Omhoog
   
BerichtGeplaatstCOLON 17 Jun 2011, 23:20 
Offline
Professor in de sigarologie
Professor in de sigarologie
Gebruikers-avatar

GeregistreerdCOLON 09 Jul 2008, 20:01
BerichtenCOLON 7169
Claro schreefColon
Heb je wel eens een echte pils gedronken? Een Urquell of een Budvar-Budweiser?

Probeer ook eens iets van brouwerij Jopen uit Haarlem, bijvoorbeeld de Hoppenbier (lekker bitter).

Verder heb je een mooie selectie samengesteld. Bedenk dat de Sint Bernardus een kopie is van Westvleteren. De monniken van Westvleteren hebben het recept namelijk doorgegeven aan de Sint Bernardus abdij.

Vroeg of laat moet je ook Engelse bieren gaan proeven!

Proost!

Nee, denk het niet :oops:.

Top informatie!

Een kopie? Zal toch wel nog een wat verschil tussen zitten? Anders heb ik drie dezelfde biertjes :mrgreen:.

amateurke schreefColon
Karmeliet heeft meerdere granen in zich. Buiten gerst zit er ook haver en tarwe in, dus een echt "mutigranen" biertje. De afdronk is zoet en vol, kruidig en fruiterig. T'is zo'n typisch biertje dat je niet verwittigd dat de "klop" er zit aan te komen. :mrgreen:

Gewoon lekker!

Dus een mengsel van granen dat tot een mooi boeket van smaken leidt. En daarna een klap in het gezicht :lol:. Ben benieuwd!


Omhoog
   
BerichtGeplaatstCOLON 17 Jun 2011, 23:50 
Offline
Professor in de sigarologie
Professor in de sigarologie
Gebruikers-avatar

GeregistreerdCOLON 06 Nov 2008, 20:43
BerichtenCOLON 2851
WoonplaatsCOLON Brugge
nou, graag enige nuance in die st-bernardus - westvleteren gelijkheid. Ik hou enorm van een verse st-bernardus, misschien zelfs nog meer dan een westvleteren 12, maar ze zijn niet hetzelfde. Water verschilt, ander mout en gist in de loop der jaren enz. (is al van 92 of zo geleden dat st bernardus nog voor westvleteren brouwde)

dus 1 tip, drink je st-bernardus onmiddellijk op, en laat je westvleteren 12 een maandje of 6 staan.

voor de rest, liefmans gouden band ook wat agen, rochefort 10 ook een maandje of 6. Orval is kwestie van smaak. Triple karmeliet dixit Tony. Erg lekker.

geniet er van!

_________________
Wees jezelf, er zijn al anderen genoeg...


Omhoog
   
BerichtGeplaatstCOLON 18 Jun 2011, 00:12 
Offline
Professor in de sigarologie
Professor in de sigarologie
Gebruikers-avatar

GeregistreerdCOLON 09 Jul 2008, 20:01
BerichtenCOLON 7169
Is dat agen nou echt nodig? 8-[

Hebben die flesjes ook 'boxcodes'? Zodat je weet hoe lang ze al geaged zijn?


Omhoog
   
BerichtGeplaatstCOLON 18 Jun 2011, 11:44 
Offline
Professor in de sigarologie
Professor in de sigarologie
Gebruikers-avatar

GeregistreerdCOLON 06 Nov 2008, 20:43
BerichtenCOLON 2851
WoonplaatsCOLON Brugge
Cohiba schreefColon
Is dat agen nou echt nodig? 8-[

Hebben die flesjes ook 'boxcodes'? Zodat je weet hoe lang ze al geaged zijn?


ze hebben een bottle datum op het etiket of op de kroonkurk, of een vervaldatum. Daar moet je dan 1, 2 3, 5 of 10 jaar van aftrekken om de bottledatum te weten. Voor hetzelfde geld krijg je al flesjes die wat geaged zijn. Donkere trappisten zijn sowieso een ander lekkerder verhaal na 6 maanden gisten op de fles. Aan jou de keuze

_________________
Wees jezelf, er zijn al anderen genoeg...


Omhoog
   
BerichtGeplaatstCOLON 18 Jun 2011, 12:57 
Offline
Professor in de sigarologie
Professor in de sigarologie
Gebruikers-avatar

GeregistreerdCOLON 09 Jul 2008, 20:01
BerichtenCOLON 7169
Ik ga alle flesjes inspecteren zodra ze binnen zijn en dan laat ik het je weten.

Dat agen is gewoon een kwestie van ergens neerzetten en vanaf blijven?


Omhoog
   
BerichtGeplaatstCOLON 18 Jun 2011, 13:08 
Offline
Meester
Meester
Gebruikers-avatar

GeregistreerdCOLON 02 Jan 2009, 19:29
BerichtenCOLON 2161
WoonplaatsCOLON Veenendaal
Claro schreefColon
Vroeg of laat moet je ook Engelse bieren gaan proeven!

Ha, dat is goede raad. Belgische en Engelse bieren zijn mijn favorieten.

_________________
Wordt ook een Cigar Profiler! Kijk snel op http://www.cigarprofiler.org


Omhoog
   
BerichtGeplaatstCOLON 18 Jun 2011, 14:18 
Offline
Professor in de sigarologie
Professor in de sigarologie
Gebruikers-avatar

GeregistreerdCOLON 06 Nov 2008, 20:43
BerichtenCOLON 2851
WoonplaatsCOLON Brugge
Cohiba schreefColon
Ik ga alle flesjes inspecteren zodra ze binnen zijn en dan laat ik het je weten.

Dat agen is gewoon een kwestie van ergens neerzetten en vanaf blijven?


donkere plaats en niet te warm (<18 graden)

_________________
Wees jezelf, er zijn al anderen genoeg...


Omhoog
   
BerichtGeplaatstCOLON 18 Jun 2011, 14:31 
Offline
Professor in de sigarologie
Professor in de sigarologie
Gebruikers-avatar

GeregistreerdCOLON 01 Feb 2008, 16:18
BerichtenCOLON 3042
WoonplaatsCOLON Gentbrugge
Yapi schreefColon
Cohiba schreefColon
Ik ga alle flesjes inspecteren zodra ze binnen zijn en dan laat ik het je weten.

Dat agen is gewoon een kwestie van ergens neerzetten en vanaf blijven?


donkere plaats en niet te warm (<18 graden)



Ik heb wat flesjes geaged al een ruime tijd op een koele donkere plaats staan, zal daar staks ook eentje van inspecteren, zal in principe niet nodig zijn, een aantal komen via de zytholoog en zullen van prima kwaliteit zijn! Een passende sigaar erbij en na een paar weken te hebben gevast heb ik daar immens veel zin in, gezondheid bierbroeder(s) en sigarenliefhebbers!!!

Fiele

_________________
'SAVE THE WORLD' IT'S THE ONLY PLANET WITH CIGARS!


Omhoog
   
BerichtGeplaatstCOLON 18 Jun 2011, 14:34 
Offline
Professor in de sigarologie
Professor in de sigarologie
Gebruikers-avatar

GeregistreerdCOLON 21 Apr 2009, 13:14
BerichtenCOLON 2873
WoonplaatsCOLON Hendrik Ido Ambacht
@Cohiba: ik heb net de Rochefort 10 gedronken en kan je keuze alleen maar toejuichen, was heerlijk!

Frank

_________________
Ik weet zeker dat er vele dingen zijn die een goede sigaar overtreffen,
maar tot op dit moment kan ik niet bedenken wat dat zou kunnen zijn


Omhoog
   
Berichten weergeven van de afgelopenCOLON  Sorteer op  
Plaats een nieuw onderwerp  Reageren op dit onderwerp  [ 145 berichten ]  Ga naar pagina Vorige 1 ELLIPSIS 5 6 7 8 9 10 Volgende

Alle tijden zijn Array Etc/GMT-1


Wie is er online?

Gebruikers in dit forum: 2 en 0 gasten


U mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen in dit forum
U mag geen reacties plaatsen op onderwerpen in dit forum
U mag uw berichten niet wijzigen in dit forum
U mag uw berichten niet verwijderen in dit forum
U mag geen bijlagen plaatsen in dit forum

Zoeken naarCOLON
cron
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Vertaald door phpBBservice.nl.