Nog een wijn die ik altijd in de kelder heb liggen :
Dante Robino Malbec (Mendoza - Argentinië)
Gekocht bij
Caves de France voor een kleine 10 euro.
De 50 jaar oude wijngaard voor de Malbec druiven ligt op 1.000m boven de zeespiegel, met in de achtergrond het Andes gebergte. Door de grote temperatuurverschillen tussen dag en nacht kan hier prachtige wijnen geproduceerd worden.
De druif heeft een typische dikke schil, waardoor je donkere en tanninerijke wijnen krijgt.
Vandaag drink ik de 2009 in combinatie met een Partagas Short. (doordat Argentinië in het zuidelijk halfrond ligt, wordt er geoost in maart/april, dus deze wijn is eigenlijk een jaartje ouder dan hij op 't etiket toont voor ons als westerlingen)
In de neus heb je onmiddellijk de vanilletoetsen van het hout, kruidigheid en een hele boel fruit.
In de mond, direct een mooie volle romige smaak. Veel fruit, de kruiden (peperkoek ?) die terug komen, veel body, een echte warme wijn.
Een tip voor iemand die graag Bordeaux of Cahors lust, en eens iets anders wil...
Ook de combinatie met de Partagas Short zal wel goed bevallen. Dit sigaartje is echt wel een pittig baasje met een hoop smaak. Dus de battle kan beginnen !
Aan de vinologen hier: ik heb nodig: een wijn voor te drinken bij een gevulde parelhoenfilet, de beestjes ga ik persoonlijk slachten en bereiden, opvullen met abrikoosjes en rozijntjes, daarbij een sausje van Apricot Brandy of Grand Marnier en o.a. kokosroom schenken.