Sigarenplatform

Het is momenteel 21 Nov 2018, 16:06

Alle tijden zijn Array Etc/GMT-1




Plaats een nieuw onderwerp  Reageren op dit onderwerp  [ 90 berichten ]  Ga naar pagina Vorige 1 2 3 4 5 6 Volgende
Auteur Bericht
BerichtGeplaatstCOLON 23 Nov 2011, 22:21 
Offline
Meester
Meester
Gebruikers-avatar

GeregistreerdCOLON 16 Okt 2011, 12:44
BerichtenCOLON 1756
WoonplaatsCOLON Den Haag
Filip schreefColon
Hansa schreefColon
Nog een wijn die ik altijd in de kelder heb liggen :

Dante Robino Malbec (Mendoza - Argentinië)

Gekocht bij Caves de France voor een kleine 10 euro.

De 50 jaar oude wijngaard voor de Malbec druiven ligt op 1.000m boven de zeespiegel, met in de achtergrond het Andes gebergte. Door de grote temperatuurverschillen tussen dag en nacht kan hier prachtige wijnen geproduceerd worden.
De druif heeft een typische dikke schil, waardoor je donkere en tanninerijke wijnen krijgt.

Vandaag drink ik de 2009 in combinatie met een Partagas Short. (doordat Argentinië in het zuidelijk halfrond ligt, wordt er geoost in maart/april, dus deze wijn is eigenlijk een jaartje ouder dan hij op 't etiket toont voor ons als westerlingen)

In de neus heb je onmiddellijk de vanilletoetsen van het hout, kruidigheid en een hele boel fruit.
In de mond, direct een mooie volle romige smaak. Veel fruit, de kruiden (peperkoek ?) die terug komen, veel body, een echte warme wijn.

Een tip voor iemand die graag Bordeaux of Cahors lust, en eens iets anders wil...

Ook de combinatie met de Partagas Short zal wel goed bevallen. Dit sigaartje is echt wel een pittig baasje met een hoop smaak. Dus de battle kan beginnen !


Lijkt me wel iets voor de komende feestdagen,
of is deze eerder om zo gewoon te drinken bij een sigaar?

Aan de vinologen hier: ik heb nodig: een wijn voor te drinken bij een gevulde parelhoenfilet, de beestjes ga ik persoonlijk slachten en bereiden, opvullen met abrikoosjes en rozijntjes, daarbij een sausje van Apricot Brandy of Grand Marnier en o.a. kokosroom schenken.
Graag jullie proffesioneel advies Heren!

Fiele


@Fiele

het water loopt me in de mond bij jouw gerecht dat in de planning ligt. Man, wat gaaf! Zelf slachten en bereiden: leuk (is dat het goede woord hiervoor?) iig interessant.

Bij parelhoen is het het beste om een pinot noir te kiezen, maar het vinden van een mooi pinot noir kan lastig zijn. Bourgognes zijn vaak aan de prijs en vallen vaak tegen. Je moet iig op een producent zoeken. Een goede producent/wijnboer maakt vaak betrouwbare wijnen. Maar in de Bourgogne lopen ook veel slechte producenten helaas. Die zijn vaak even duur maar een stuk slechter. Pinot noir is een lastige druif om te verbouwen. Je kan ook naar een goede Chileense pinot noir op zoek gaan. Goedkoper en vaak ook prima van kwaliteit. Als je voor "wit" wilt gaan, kan je ook voor een chardonnay kiezen bij de overleden parelhoen. ALs je een goede wijnhandelaar in de buurt hebt, kan hij je wel verder helpen wellicht.

Wim (geen vinoloog)


Omhoog
   
BerichtGeplaatstCOLON 23 Nov 2011, 22:42 
Offline
MAYOR
MAYOR
Gebruikers-avatar

GeregistreerdCOLON 24 Jun 2008, 20:32
BerichtenCOLON 7333
Wimpo schreefColon

Wim (geen vinoloog)


Ook wel oenoloog... :mrgreen:

_________________
"Je n'ai pas besoin de cette hypothèse."
"In der Beschränkung zeigt sich erst der Meister"
"Was sich liebt das neckt sich"


Omhoog
   
BerichtGeplaatstCOLON 23 Nov 2011, 23:45 
Offline
Amante del tabacco & comité du cigarre
Amante del tabacco & comité du cigarre
Gebruikers-avatar

GeregistreerdCOLON 12 Apr 2007, 14:03
BerichtenCOLON 6600
drP schreefColon
Wimpo schreefColon

Wim (geen vinoloog)


Ook wel oenoloog... :mrgreen:


Echt niet! :)

Correct me if i`m wrong.
Maar een een oenoloog is volgens mij degene die wijnboeren helpt met het bereiden/creëren van wijn.
Een vinoloog is een afgestudeerde genieter. :)


Omhoog
   
BerichtGeplaatstCOLON 23 Nov 2011, 23:52 
Offline
MAYOR
MAYOR
Gebruikers-avatar

GeregistreerdCOLON 24 Jun 2008, 20:32
BerichtenCOLON 7333
Raleigh schreefColon
drP schreefColon
Wimpo schreefColon

Wim (geen vinoloog)


Ook wel oenoloog... :mrgreen:


Echt niet! :)

Correct me if i`m wrong.
Maar een een oenoloog is volgens mij degene die wijnboeren helpt met het bereiden/creëren van wijn.
Een vinoloog is een afgestudeerde genieter. :)


I stand corrected...beide zijn evenwel kenners op hun vakgebied...in elk geval niet bepaald oenen... :mrgreen:

_________________
"Je n'ai pas besoin de cette hypothèse."
"In der Beschränkung zeigt sich erst der Meister"
"Was sich liebt das neckt sich"


Omhoog
   
BerichtGeplaatstCOLON 24 Nov 2011, 10:33 
Offline
Professor in de sigarologie
Professor in de sigarologie
Gebruikers-avatar

GeregistreerdCOLON 01 Feb 2008, 16:18
BerichtenCOLON 3029
WoonplaatsCOLON Gentbrugge
@ Hansa en Wimpo,

volgens mij zijn deze Heren hier 'echte kenners' en liefhebbers van 'terroir', zullen we het daar bij houden beste mensen?

Hans, Wim,

wij danken Ullie (das een goed woord) voor het advies inzake mijn vraag betreffende een bijpassende wijn, ik laat jullie weten wat het geworden is en voor de niet-lifhebbers laat ik wel weten welke sigaar ik achteraf heb gerookt. Even wachten tot na de Sint is geweest...

Fiele

_________________
'SAVE THE WORLD' IT'S THE ONLY PLANET WITH CIGARS!


Omhoog
   
BerichtGeplaatstCOLON 24 Nov 2011, 10:43 
Offline
Meester
Meester

GeregistreerdCOLON 24 Nov 2010, 12:26
BerichtenCOLON 595
Hey fiele,

Ik zou bij dat gerecht bij witte wijn blijven.
Een chenin blanc met de abrikoos die terugkomt.
Een witte Côté du Rhone (condrieu van guigal) zou er zeker bij passen.
Een droge Vouvray van de Loire.

Maar vooral genieten


Omhoog
   
BerichtGeplaatstCOLON 24 Nov 2011, 17:37 
Offline
Meester
Meester
Gebruikers-avatar

GeregistreerdCOLON 16 Okt 2011, 12:44
BerichtenCOLON 1756
WoonplaatsCOLON Den Haag
......en de pinot noir vooral niet te warm drinken, Fiele. Graadje of 16 is prima. Anders wordt de wijn te log en gaan het mooie fruit en de frisse zuren verloren


Omhoog
   
BerichtGeplaatstCOLON 24 Nov 2011, 17:52 
Offline
Meester
Meester
Gebruikers-avatar

GeregistreerdCOLON 17 Sep 2009, 18:59
BerichtenCOLON 1536
WoonplaatsCOLON Haarlem
Ik blijf maar worstelen met de genoemde kokosroom...

Ik zou gaan voor een niet te zware cru uit de beaujolais (Fleurie), misschien een rode Sancerre... In wit een niet te rijke Pinot Gris...

_________________
Michel

'This is one of those cases in which the imagination is baffled by the facts'
Adam Smith

Mort á la Lasioderma Serricorne!!!


Omhoog
   
BerichtGeplaatstCOLON 24 Nov 2011, 18:20 
Offline
Meester
Meester
Gebruikers-avatar

GeregistreerdCOLON 16 Okt 2011, 12:44
BerichtenCOLON 1756
WoonplaatsCOLON Den Haag
Nou Fiele, het wordt je niet makkelijk gemaakt! Keus genoeg!
Weet je wat? Koop ze allemaal en laat ons weten welke de lekkerste was

Wim


Omhoog
   
BerichtGeplaatstCOLON 24 Nov 2011, 18:34 
Offline
Meester
Meester
Gebruikers-avatar

GeregistreerdCOLON 17 Sep 2009, 18:59
BerichtenCOLON 1536
WoonplaatsCOLON Haarlem
Wimpo schreefColon
Weet je wat? Koop ze allemaal en laat ons weten welke de lekkerste was


That's the spirit!!! =D> =D> =D>

_________________
Michel

'This is one of those cases in which the imagination is baffled by the facts'
Adam Smith

Mort á la Lasioderma Serricorne!!!


Omhoog
   
BerichtGeplaatstCOLON 24 Nov 2011, 18:42 
Offline
Meester
Meester
Gebruikers-avatar

GeregistreerdCOLON 16 Okt 2011, 12:44
BerichtenCOLON 1756
WoonplaatsCOLON Den Haag
We komen graag meetesten.......
:drinkers:


Omhoog
   
BerichtGeplaatstCOLON 25 Nov 2011, 13:02 
Offline
Professor in de sigarologie
Professor in de sigarologie
Gebruikers-avatar

GeregistreerdCOLON 01 Feb 2008, 16:18
BerichtenCOLON 3029
WoonplaatsCOLON Gentbrugge
Heren,

bedankt voor de info en advies, het zal kiezen worden, geen plaats in de kelder voor al die flessen wijn, want die staat bijna vol met bier!

@Groucho,

de kokosroom in het sausje is hier ook een struikelblok, persoonlijk zou ik voor gewone room kiezen
maar er zijn hier wat liefhebbers van kokos en die moet ik trachten te bewegen tot een andere gedachtengang rond die smaakcombinatie, wie weet...

Terwijl we toch aan de gang zijn:

het dessert is een combinatie van pure chocolade, room, kastanjepuree, granaatappel en meringues
Geven we daarbij een rode Banyuls, of eerder een zoete Roussillon?
Afsluiten met een vintage port en een goe sigaarke...

Fiele

_________________
'SAVE THE WORLD' IT'S THE ONLY PLANET WITH CIGARS!


Omhoog
   
BerichtGeplaatstCOLON 25 Nov 2011, 14:04 
Offline
Meester
Meester
Gebruikers-avatar

GeregistreerdCOLON 18 Feb 2009, 09:13
BerichtenCOLON 1811
WoonplaatsCOLON Liedekerke
@Fiele

Het water komt me in de mond. Zouden we geen nieuw topic openen: "Wat kook je vandaag?" :mrgreen:

_________________
"If I had taken my doctor's advice and quit smoking when he advised me to, I wouldn' have lived to go to his funeral" (98 year old) George Burns


Omhoog
   
BerichtGeplaatstCOLON 25 Nov 2011, 14:21 
Offline
Professor in de sigarologie
Professor in de sigarologie
Gebruikers-avatar

GeregistreerdCOLON 01 Feb 2008, 16:18
BerichtenCOLON 3029
WoonplaatsCOLON Gentbrugge
CubaLibre schreefColon
@Fiele

Het water komt me in de mond. Zouden we geen nieuw topic openen: "Wat kook je vandaag?" :mrgreen:


Fiele en Veronique koken en roken, puur natuur... :mrgreen:

Neen, liever geen topic, zo af en toe eens een vleugje zo hier en daar tussendoor is voldoende!
Het is hier een sigarenplatform en er is toch: 'komen eten' op de (uit)lachtelevisie.

Trouwens ik zit hier in een topic over wijn als eerder bierliefhebber, sorry voor het storen, ik post wel eens een receptje met een vraag over bijpassend bier in dat topic.
Ben wel blij alweer wat te hebben bijgeleerd hier met al die wijnkenners-liefhebbers-vinologen,thx.

Fiele

_________________
'SAVE THE WORLD' IT'S THE ONLY PLANET WITH CIGARS!


Omhoog
   
BerichtGeplaatstCOLON 25 Nov 2011, 22:13 
Offline
Meester
Meester
Gebruikers-avatar

GeregistreerdCOLON 17 Sep 2009, 18:59
BerichtenCOLON 1536
WoonplaatsCOLON Haarlem
Filip schreefColon
het dessert is een combinatie van pure chocolade, room, kastanjepuree, granaatappel en meringues
Geven we daarbij een rode Banyuls, of eerder een zoete Roussillon?
Afsluiten met een vintage port en een goe sigaarke...


Als de Port er niet achteraan zou komen was ik voor Banyuls gegaan, maar nu toch wel de Roussillon...

_________________
Michel

'This is one of those cases in which the imagination is baffled by the facts'
Adam Smith

Mort á la Lasioderma Serricorne!!!


Omhoog
   
Berichten weergeven van de afgelopenCOLON  Sorteer op  
Plaats een nieuw onderwerp  Reageren op dit onderwerp  [ 90 berichten ]  Ga naar pagina Vorige 1 2 3 4 5 6 Volgende

Alle tijden zijn Array Etc/GMT-1


Wie is er online?

Gebruikers in dit forum: 1 en 0 gasten


U mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen in dit forum
U mag geen reacties plaatsen op onderwerpen in dit forum
U mag uw berichten niet wijzigen in dit forum
U mag uw berichten niet verwijderen in dit forum
U mag geen bijlagen plaatsen in dit forum

Zoeken naarCOLON
cron
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Vertaald door phpBBservice.nl.