Sigarenplatform

Het is momenteel 28 Mrt 2024, 21:56

Alle tijden zijn Array Etc/GMT-1




Plaats een nieuw onderwerp  Reageren op dit onderwerp  [ 34 berichten ]  Ga naar pagina Vorige 1 2 3 Volgende
Auteur Bericht
BerichtGeplaatstCOLON 06 Mrt 2012, 09:52 
Offline
Professor in de sigarologie
Professor in de sigarologie
Gebruikers-avatar

GeregistreerdCOLON 06 Nov 2008, 20:43
BerichtenCOLON 2851
WoonplaatsCOLON Brugge
amai, Michel, en ik die dacht dat je dit weekend met drams ging bezig zijn :mrgreen:

wat ruikt die schelp heerlijk trouwens 8)

_________________
Wees jezelf, er zijn al anderen genoeg...


Omhoog
   
BerichtGeplaatstCOLON 22 Mei 2012, 22:34 
Offline
Meester
Meester
Gebruikers-avatar

GeregistreerdCOLON 17 Sep 2009, 18:59
BerichtenCOLON 1536
WoonplaatsCOLON Haarlem
De avond krijgt een vervolg: Iets met kreeft, ganzenlever, eendenmaag (deze zijn nieuw voor mij, kan niet wachten) en zwezerik... was het maar alvast zover...

De halve inzet qua vocht:

Afbeelding
Drappier Carte d'Or 1979 - dégorgé oct. 1999

Afbeelding
Vinhos da Cavaca Dourada 'Mouchao' 2005

_________________
Michel

'This is one of those cases in which the imagination is baffled by the facts'
Adam Smith

Mort á la Lasioderma Serricorne!!!


Omhoog
   
BerichtGeplaatstCOLON 23 Mei 2012, 08:13 
Offline
Professor in de sigarologie
Professor in de sigarologie
Gebruikers-avatar

GeregistreerdCOLON 04 Sep 2008, 10:46
BerichtenCOLON 9403
WoonplaatsCOLON Kortrijk - België
=P~ o man, wat kijk ik naar die champagne zeg!

in de champagnestreek heb ik eens een fles gedronken die erg lang in de kelder gelegen heeft met de gist er nog in, dus voor het 'degorgeren' dus... en die smaakte erg speciaal, mooie volle boter kon je er makkelijk uithalen, vergezeld van een frisse krachtige fruitsmaak... kben er nog niet over :mrgreen:

ik zie dat de uwe vlotjes 10jaar langer in de kelder doorgebracht heeft, God mag weten hoe die zal zijn zeg, ik vermoed dat je ernaar uitkijkt :P

_________________
Even new stuff eventually gets vintage,
Then you should call me.


Omhoog
   
BerichtGeplaatstCOLON 23 Mei 2012, 09:14 
Offline
Meester
Meester
Gebruikers-avatar

GeregistreerdCOLON 15 Feb 2012, 22:47
BerichtenCOLON 674
WoonplaatsCOLON Antwerpen
Het kan zoiezo niet slecht zijn dat alles. Gekonfijte eendenmaagjes of "gesiers" zijn superlekker. De overige componenten van het menu zijn van hezelfde kaliber. Mits goed bereid natuurlijk. Maar dat zal geen probleem zijn. =P~
Al een idee van een eventuele pairing met sigaren? Of ligt dat niet in de planning?

_________________
groeten,
Vintage


Omhoog
   
BerichtGeplaatstCOLON 23 Mei 2012, 09:49 
Offline
Meester
Meester
Gebruikers-avatar

GeregistreerdCOLON 17 Sep 2009, 18:59
BerichtenCOLON 1536
WoonplaatsCOLON Haarlem
Pairing met sigaren gaat moeilijk worden... Er staat toch wel een hoop op tafel die avond en met vrouw erbij...

Maar zo uit het hoofd zou ik iets van een Hoyo du Gourmet, Quai d'Orsay Corona of La Gloria Cubana #3 bij de champagne doen en bij de Mouchao een Punch Royal Selection 11 of Partagas 898

_________________
Michel

'This is one of those cases in which the imagination is baffled by the facts'
Adam Smith

Mort á la Lasioderma Serricorne!!!


Omhoog
   
BerichtGeplaatstCOLON 23 Mei 2012, 18:11 
Offline
Meester
Meester
Gebruikers-avatar

GeregistreerdCOLON 16 Okt 2011, 12:44
BerichtenCOLON 1756
WoonplaatsCOLON Den Haag
33 Jaar!!!!!! Wow. Het allerjongste zal er wel af zijn, denk ik. :D
Ik ben benieuwd. Laat je het nog even weten, Michel?
Het wordt vast een mooie avond.

Wim.


Omhoog
   
BerichtGeplaatstCOLON 23 Mei 2012, 18:46 
Offline
Meester
Meester
Gebruikers-avatar

GeregistreerdCOLON 17 Sep 2009, 18:59
BerichtenCOLON 1536
WoonplaatsCOLON Haarlem
Uiteraard Wim!

_________________
Michel

'This is one of those cases in which the imagination is baffled by the facts'
Adam Smith

Mort á la Lasioderma Serricorne!!!


Omhoog
   
BerichtGeplaatstCOLON 30 Mei 2012, 07:33 
Offline
Meester
Meester
Gebruikers-avatar

GeregistreerdCOLON 17 Sep 2009, 18:59
BerichtenCOLON 1536
WoonplaatsCOLON Haarlem
Zo, deel twee qua wijn is nu ook bekend...

Afbeelding

St Aubin 'Murgers Dents de Chien' 1er cru 2009 F. Carillon

Afbeelding

Riesling 'Forster Ungeheuer' Beerenauslese 1998 Reichsrat von Buhl

Ahhh... sweet monday!!!

_________________
Michel

'This is one of those cases in which the imagination is baffled by the facts'
Adam Smith

Mort á la Lasioderma Serricorne!!!


Omhoog
   
BerichtGeplaatstCOLON 05 Jun 2012, 07:36 
Offline
Meester
Meester
Gebruikers-avatar

GeregistreerdCOLON 17 Sep 2009, 18:59
BerichtenCOLON 1536
WoonplaatsCOLON Haarlem
Dat zit erop/erin... voorwaar geen straf!

Afbeelding

Een forse salade als hoofdgerecht. Oosterschelde Kreeft, zwezerik, kwartel, eendenmaag, octopus, coquille, truffel en natuurlijk de Drappier 1979.

Die was heerlijk! Wel op het randje, de madeirisatie behoorlijk aanwezig. De mouse bijna verdwenen en nog alleen ver in de achtergrond waarneembaar. Koffie/haagse hopjes, sorrento citroen, aardbijenconfiture, caramel en een streepje aarde. Mooi in balans! Kreeg later behoorlijke tonen van abrikoos wat het hoge gehalte Pinot Noir weggaf.

Afbeelding

Drappier in het glas. Mooie belegen kleur...


Afbeelding

Riesling 'Forster Ungeheuer' Beerenauslese 1998 in het glas. Dik in orde maar zat voor mijn gevoel een beetje op een lastig punt in de ontwikkeling. Het grootste zoet is afgebouwd, de zuren mooi in opkomst maar de botrytis heel erg verlegen en daardoor misschien wel een beetje storend aanwezig. Onder de oppervlakte een mooie minerale toon die ik wat meer had willen ervaren... Pink grapefruit, sinaasappelschil, 'gerookte' honing.

Afbeelding

Het dessert mocht er ook zijn. Rijstmousse met abrikozen geweekt in een lauw mengsel van suiker, lievevrouwenbedstro en abrikozenpitten overgoten met een ernstig geconcentreerde coulisse van dezelfde ingredienten en een kleine 'neveltje' azijn van een Ortega Trockenbeeren auslese 1988...

mjammie!!!!

_________________
Michel

'This is one of those cases in which the imagination is baffled by the facts'
Adam Smith

Mort á la Lasioderma Serricorne!!!


Omhoog
   
BerichtGeplaatstCOLON 05 Jun 2012, 08:02 
Offline
MAYOR
MAYOR
Gebruikers-avatar

GeregistreerdCOLON 24 Jun 2008, 20:32
BerichtenCOLON 7333
Geweldig als je zo'n gustatoir differentierend vermogen hebt...in gewoon Hollands: als je al die smaken weet te onderscheiden.
Ik kan al genieten van een bord nasi of een frikandel speciaal...en gooi het dan op één hoop... :mrgreen:

_________________
"Je n'ai pas besoin de cette hypothèse."
"In der Beschränkung zeigt sich erst der Meister"
"Was sich liebt das neckt sich"


Omhoog
   
BerichtGeplaatstCOLON 05 Jun 2012, 08:27 
Offline
Professor in de sigarologie
Professor in de sigarologie

GeregistreerdCOLON 10 Jun 2009, 09:49
BerichtenCOLON 3123
sweet mother of Mondays!! =D> =D>

Mark, die zeker weet dat Wim een uurtje nadat hij je berichtje gelezen heeft nog steeds stil kwijlend achter de pc zit :mrgreen:

_________________
afgehaakt


Omhoog
   
BerichtGeplaatstCOLON 05 Jun 2012, 08:41 
Offline
Meester
Meester

GeregistreerdCOLON 24 Nov 2010, 12:26
BerichtenCOLON 595
=D> =D> =D>

Dat is op en top genieten.

=D> =D> =D>


Omhoog
   
BerichtGeplaatstCOLON 05 Jun 2012, 09:06 
Offline
Sigarenplatform.nl Crew
Sigarenplatform.nl Crew
Gebruikers-avatar

GeregistreerdCOLON 31 Jul 2008, 21:05
BerichtenCOLON 14776
WoonplaatsCOLON Hoevelaken
Lekker decadent Michel. :D Kijk al dat vleesch eens, denk dat ik mijn lunch maar vervroeg, krijg er trek van. 8)

_________________
In nomine asbak, aansteker et spiriti puro

Tabakskevers bestellen? Stuur een mailtje!

[i]"Gaat heen en rook Diplomaticos Nr. 2"




http://www.cigarphotogallery.com


Omhoog
   
BerichtGeplaatstCOLON 05 Jun 2012, 11:07 
Offline
Meester
Meester
Gebruikers-avatar

GeregistreerdCOLON 16 Okt 2011, 12:44
BerichtenCOLON 1756
WoonplaatsCOLON Den Haag
Zo te zien is de crisis ook aan jou niet helemaal voorbijgegaan, Michel. Dat je nauwelijks geld meer hebt om nieuwe, jonge wijnen te kopen/drinken en dat je al dat ouwe spul moet opentrekken :)

Ik zou het beslist niet als een straf hebben gezien om van al dit lekkers te mogen snoepen. Prachtige gerechten en wijnen!! Prachtavond!!

Hoe waren de St. Aubain en de Mouchao?

Wim (kwijlend 8er m'n laptop).


Omhoog
   
BerichtGeplaatstCOLON 05 Jun 2012, 13:37 
Offline
Meester
Meester
Gebruikers-avatar

GeregistreerdCOLON 17 Sep 2009, 18:59
BerichtenCOLON 1536
WoonplaatsCOLON Haarlem
De St. Aubin hebben we laten staan. Die stond er tussen als mogelijke back-up mocht de Drappier het echt niet meer hebben... (plus dat we nodige whiskies vooraf hebben genuttigd - een beetje zelfbeheersing kan geen kwaad!)

De Mouchao was dik in orde. Voor mij persoonlijk iets te glad qua tannine en een licht tekort aan zuur in de smaak. Wat overbleef was vooral een rijpere wijn, bijna zwart van kleur met stevige tonen van chocola, een arsenaal aan rijpe bessen en... tabak.

_________________
Michel

'This is one of those cases in which the imagination is baffled by the facts'
Adam Smith

Mort á la Lasioderma Serricorne!!!


Omhoog
   
Berichten weergeven van de afgelopenCOLON  Sorteer op  
Plaats een nieuw onderwerp  Reageren op dit onderwerp  [ 34 berichten ]  Ga naar pagina Vorige 1 2 3 Volgende

Alle tijden zijn Array Etc/GMT-1


Wie is er online?

Gebruikers in dit forum: 3 en 0 gasten


U mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen in dit forum
U mag geen reacties plaatsen op onderwerpen in dit forum
U mag uw berichten niet wijzigen in dit forum
U mag uw berichten niet verwijderen in dit forum
U mag geen bijlagen plaatsen in dit forum

Zoeken naarCOLON
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Vertaald door phpBBservice.nl.