Gisteren weer eters over de vloer gehad, deze keer de avond gevuld met een authentiek Spaans tintje. Maar ook recepten uit mijn nieuwe kookboek van Les halles geprobeerd. De avond met mijn vrouw afgerond met een klein glaasje likeur en een Partagas Lusitania. Wederom ; wat blijft dit toch een geweldige sigaar. Letterlijk vol van smaak, zo aangenaam en uitnodigend, met pakkende aroma's en tongstrelende verukkelijke typische Cubaanse tabakken. Dit is en blijft voor mij DE afterdinner sigaar na een avond stevig tafelen. De Partagas verzadigd goed, en laat geen gevoel van lege plekken achter. Drink er een sterk vers bakkie bij ! Dit was wel mijn laatste, uit een vorig jaar aangekochte serie van 3. Binnenkort op bezoek bij famillie in Rotterdam, dus kan een bezoek aan van Dalen gecombineerd worden. ik hoop dat die ze heeft,
Enfin,
le diner,
De gasten kregen per papier een verwelkoming/menu:
Geachte gast,
Zoals met u besproken is gaat u vanavond genieten van tapa’s.
Een korte introductie is hier op zijn plaats. Tapa’s vinden hun herkomst in de kroegen van Madrid en aangelegen Spaanse steden. Met name de kleinere tentjes vingen door de eeuwen heen marktkooplui aan die hun overgebleven koopwaar graag lieten bereiden door de kok.
De vaak overgebleven koopwaar bestond uit delen die de klant niet wilde.
Zo is een levendige cultuur ontstaan aan “barfood’ die gegeten werd tijdens een potje kaarten.
U gaat vanavond ook genieten van originele recepten uit de Spaanse keuken, onder het genot van een goed glas wijn en een spel. De ellebogen mogen op tafel, de vingers gelikt.
****
Stokbrood geitenkaas met spek en honing.
****
Boerenlandbrood met huisgemaakte leverpaté van de kip geserveerd met artisjokharten in olie met citroen.
****
Aardappels uit de oven in een tomatensaus van
basilicum en knoflook, getopt met een stukje rode poon uit de beringzee.
****
Nordman scampi's in een knoflook/olijfolie gebakken saus.
****
Petit pots de créme ( eigeel oplossing met vanille/room )
Met een verse stoofpeer licht gegaard in port aux vanille,
geserveerd met een verse bosbessensaus.
Iedereen heeft genoten, de tijd vloog.
Emile/Wendy, bedankt voor de fantastische avond, en de volgende keer zal ÃK de tijd in de gaten houden