Als je de mogelijkheid hebt om hier is te kunnen komen raad ik het zeer zeker aan
Het kost een godsvermogen om hier te overnachten of om te gaan eten maar als je het kan betalen is het prachtig
Ik ben er zelf 2 keer geweest en van het uiterlijk was ik al zeer onder de indruk laat staan over de binnenkant
Korte inhoud
Geschiedenis
De onthulling van een lang bewaard gebleven geheim...
Landgoed Duin & Kruidberg is ontstaan uit de samenvoeging van twee landgoederen, Duin & Berg en Kruidberg. In 1682 kocht stadhouder-koning Willem III Landgoed Kruidberg, dat al snel de bijnaam 't Princenbosch kreeg. De prins gebruikte dit luxe buiten als jachtverblijf, een kleinere versie van Het Loo in Apeldoorn. In 1895 is Landgoed Duin & Kruidberg uiteindelijk aangekocht door Jacob Theodoor Cremer, president van de Nederlandsche Handel Maatschappij. Hij liet op het landgoed het grootste woonhuis van Nederland bouwen onder leiding van architect J.J. van Nieukerken. De prachtige tuin en vijver, aangelegd in Engelse landschapsstijl, is in de tijd van de heer Cremer ontworpen door tuinarchitect L.A. Springer.
In 1961 verkocht de familie Cremer het landgoed aan de Nederlandsche Handel Maatschappij, die het inrichtte als vakantieoord voor haar personeel.
In 1993 kreeg Duin & Kruidberg de functie van conferentie- en trainingscentrum voor de ABN Amro Bank. Om aan de hedendaagse eisen te kunnen voldoen, is in 1996 het conferentiecentrum gebouwd met 5 vergaderzalen, 4 subzalen en een Business Center. Tevens is in 2000 een nieuwe hotelvleugel gebouwd.
Het landgoed, dat al meer dan 300 jaar privébezit is, heeft begin 2002 haar poorten officieel geopend voor zowel zakelijke relaties als particuliere gasten. Met de opening van het nieuwe à la carte restaurant 'De Vrienden van Jacob' in mei 2002, kunnen nu ook individuele hotelgasten en passanten bij Landgoed Duin & Kruidberg dineren.
]
Het Restaurant en de bar
Restaurant 'De Vrienden van Jacob' biedt plaats aan 40 gasten en is gevestigd in de voormalige 'zomer' woonkamer en serre van het landhuis van de familie Cremer. Het restaurant ontleent zijn bijzondere naam aan die van de oorspronkelijke bewoner van het woonhuis, Jacob Theodoor Cremer. Hij liet het huidige Duin & Kruidberg immersbouwen om familie, vrienden en relaties met alle égards te kunnen ontvangen.
Grenzend aan de serre bevindt zich een groot terras, alwaar u een pittoresk uitzicht heeft op de vijver en de symmetrisch in Engelse stijl aangelegde tuinen.
De keukenbrigade, onder leiding van SVH Meesterkok Alain Alders, bereidt voor u typische Frans/Mediterrane en seizoensgebonden gerechten. Onze maître d'hôtel-sommelier Ronald Opten serveert diverse wisselende wijnarrangementen en adviseert u uiteraard graag bij uw wijnkeuze. Zijn uitgebreide wijnkaarten zijn bekroond door Winespectator met een Best of Award of Excellence 2007.