Sigarenplatform

Het is momenteel 19 Apr 2024, 23:30

Alle tijden zijn Array Etc/GMT-1




Plaats een nieuw onderwerp  Reageren op dit onderwerp  [ 37 berichten ]  Ga naar pagina 1 2 3 Volgende
Auteur Bericht
BerichtGeplaatstCOLON 09 Feb 2009, 14:21 
Offline
Professor in de sigarologie
Professor in de sigarologie
Gebruikers-avatar

GeregistreerdCOLON 09 Jul 2008, 20:01
BerichtenCOLON 7169
Kwam laatst op deze site terecht. Iemand bekend met dit fenomeen?

http://www.grauerchocolates.com/

Zij ontwikkelen dus - erg dure - chocolade. Te koop in 14, 54 en 104 stuks. Bij ieder doosje chocolade zit een soort sigarenchart. Hier wordt aangegeven welke chocolade goed bij welke sigaar past. Voor een onvergetelijk - nogmaals dure - ervaring.

In eigen woorden:

CitaatColon
The House of Grauer founded 'The Cigar Smoker's Chocolate Companion’ on one very simple concept: the pleasure of one’s smoking experience should not be confined to the universe of one’s cigar. The House of Grauer invites you to indulge in two of nature’s most intoxicating creations. Each is the product of a traditional growing process that relies on specific soil characteristics and unique climatic conditions to give bean and leaf their distinctive signature, carefully crafted into chocolate and rolled into cigar. The work of nature is skillfully embellished by experts who apply art, science and experience to create an ode to tradition whose subtle complexities are sensed and appreciated by taste sophisticates the world over. When enjoyed in concert, they bring out the very best in each other. Discern a new alliance with each bite; experience a world of harmony on your palate. The chocolates will naturally enhance your smoking ritual and heighten the sensation of union on the palate between bean and leaf. The richness of chocolate stirs a delicious anticipation of the cigar experience, and once the smoke concludes, the essence of fine cocoa beans reawakens the latent earthy tastes of tobacco. To savor nature’s most luxurious pleasures, and to indulge boldly and absolutely, is to know the House of Grauer.


Nog wat foto's:

Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding

Ze zijn op de website zelf te koop, maar ook iets goedkoper te bestellen op Topcubans.

http://www.topcubans.com/cuban-cigars/GrauerChocolates.php

Nog wat verkooppraat:
CitaatColon
I took my box and sampled the entire thing in one night with Rick and Claude. A truly 'gastronomic' experience. We followed the suggested cigar types for each chocolate. Of particular interest, the French Bee Pollen with a Bolivar Coronas Gigantes was out of this world and a match made in heaven. Claude was very fond of the acidity coming from the Italian Lime, stick against the distinctive Partagas 8-9-8 aromas.
CitaatColon
The impressive box is overshadowed only by the awesome sight of all the different chocolates. This is where sight, texture, taste and smell all come together to give you a truly novel experience. Remember what it was like the first time you tasted a food that changed your life? Well, this will happen with each chocolate you sample from this Aficionado's collection. The more you eat, the more you smoke and the more you eat..... Let your palate be pampered.

Zelf experimenteer ik al een tijdje met andere erg lekkere chocolade van Galler of Godiva, maar dit is natuurlijk andere koek. Koffie, chocolade, sigaren. Het vult elkaar allemaal aan naar mijn mening.


Omhoog
   
BerichtGeplaatstCOLON 09 Feb 2009, 14:22 
Offline
Meester
Meester
Gebruikers-avatar

GeregistreerdCOLON 29 Apr 2008, 18:22
BerichtenCOLON 2458
WoonplaatsCOLON België
Toen ik de titel las, dacht ik meteen, da's Fiele die dit schrijft !

_________________
Happiness? A good cigar, a good meal, a good cigar and a good woman - or a bad woman; it depends on how much happiness you can handle.
(George Burns)


Omhoog
   
BerichtGeplaatstCOLON 09 Feb 2009, 14:26 
Offline
Professor in de sigarologie
Professor in de sigarologie
Gebruikers-avatar

GeregistreerdCOLON 09 Jul 2008, 20:01
BerichtenCOLON 7169
Nou, misschien is dit wel wat voor Fiele? :-)


Omhoog
   
BerichtGeplaatstCOLON 09 Feb 2009, 14:32 
Offline
Meester
Meester
Gebruikers-avatar

GeregistreerdCOLON 17 Nov 2008, 11:40
BerichtenCOLON 878
WoonplaatsCOLON Megen Noord Brabant
Zelf experimenteer ik al een tijdje met andere erg lekkere chocolade van Galler of Godiva, maar dit is natuurlijk andere koek. Koffie, chocolade, sigaren. Het vult elkaar allemaal aan naar mijn mening.[/quote]

Kan ik me volledig in vinden, e.e.a. kan de smaak van een sigaar versterken en zeker aanvullen.
Groet Appie.

_________________
- In een dwarsstraat kom je vaak de mooiste dingen tegen -


Omhoog
   
BerichtGeplaatstCOLON 09 Feb 2009, 14:50 
Offline
Sigarenplatform.nl Crew
Sigarenplatform.nl Crew

GeregistreerdCOLON 26 Feb 2006, 16:29
BerichtenCOLON 4372
WoonplaatsCOLON London
Ik denk dat chocolade uitermate leuk te combineren is met rum,....
Ikzelf heb me nog niet verdiept in het product, maar ben gek op pure chocolade. Hoe bitterder hoe lekkerder. Ik mag er ook graag mee kokkerellen,...mijn zelfgemaakte witte slagroomtruffels zijn om van je stoel af te drijven,......doch,..dit heb ik niet van mijzelf maar van horen zeggen :wink:

_________________
You know I haven't been spending much time there lately, they've got me down in D.C. I'm shining a seat with my ass.


Omhoog
   
BerichtGeplaatstCOLON 09 Feb 2009, 14:53 
Offline
Sigarenplatform.nl Crew
Sigarenplatform.nl Crew

GeregistreerdCOLON 26 Feb 2006, 16:29
BerichtenCOLON 4372
WoonplaatsCOLON London
En ook hier bewaarcodes he,......wat'n hobby :

Ideally, chocolate should be stored in a slightly cool, dry, dark place. The perfect environment would be 60-70 degrees Fahrenheit, have low humidity (less than 50 percent), be out of direct sunlight, and away from any other foods or substances with strong odors that could be absorbed by the chocolate. Frequent exposure to high temperatures can cause the cocoa butter in chocolate to rise to the surface, creating “bloom,” an unpleasant cloudy gray color. This is a superficial flaw that can be corrected by melting and properly tempering the chocolate. However, in addition to bloom, white chocolate can go rancid when exposed to strong light, which will greatly affect the flavor and quality of the chocolate.

_________________
You know I haven't been spending much time there lately, they've got me down in D.C. I'm shining a seat with my ass.


Omhoog
   
BerichtGeplaatstCOLON 09 Feb 2009, 14:56 
Offline
Professor in de sigarologie
Professor in de sigarologie
Gebruikers-avatar

GeregistreerdCOLON 09 Jul 2008, 20:01
BerichtenCOLON 7169
Ik ben ook voornamelijk van de pure chocolade. Hoe donkerder hoe beter inderdaad :-D. Galler heeft ook van die 85% cacao chocolade. Maar ik kan ook enorm genieten van lichtere romige chocolades. Of chocolades met een vullinkje :-D.

Ik moet zeggen, Port is ook een goede combinatie! Ik zag laatst ook een itempje op NBC, waar een presentator op zoek ging naar drie producten als aperitief:
- Chocolade
- Sigaren
- Port

En dat in Londen. Prachtige plaatjes. Geweldige winkels!


Omhoog
   
BerichtGeplaatstCOLON 09 Feb 2009, 14:57 
Offline
Professor in de sigarologie
Professor in de sigarologie
Gebruikers-avatar

GeregistreerdCOLON 09 Jul 2008, 20:01
BerichtenCOLON 7169
Bas schreefColon
En ook hier bewaarcodes he,......wat'n hobby :
Ideally, chocolate should be stored in a slightly cool, dry, dark place. The perfect environment would be 60-70 degrees Fahrenheit, have low humidity (less than 50 percent), be out of direct sunlight, and away from any other foods or substances with strong odors that could be absorbed by the chocolate. Frequent exposure to high temperatures can cause the cocoa butter in chocolate to rise to the surface, creating “bloom,” an unpleasant cloudy gray color. This is a superficial flaw that can be corrected by melting and properly tempering the chocolate. However, in addition to bloom, white chocolate can go rancid when exposed to strong light, which will greatly affect the flavor and quality of the chocolate.

Helaas wordt chocolade NIET beter naarmate je het langer bewaart :-D.


Omhoog
   
BerichtGeplaatstCOLON 09 Feb 2009, 16:02 
Offline
Sigarenplatform.nl Crew
Sigarenplatform.nl Crew
Gebruikers-avatar

GeregistreerdCOLON 31 Jul 2008, 21:05
BerichtenCOLON 14776
WoonplaatsCOLON Hoevelaken
HEY HOU EENS OP!!!
Ben net in 1,5 week 4 kilo kwijt geraakt...kom je met dit heerlijks aanzetten!!
En dat na de dag dat ik van kennissen Mozartkuglen en chocolade vanuit Zwitserland heb gekregen. :cry: Jullie maken het me wel erg moeilijk. :evil:

_________________
In nomine asbak, aansteker et spiriti puro

Tabakskevers bestellen? Stuur een mailtje!

[i]"Gaat heen en rook Diplomaticos Nr. 2"




http://www.cigarphotogallery.com


Omhoog
   
BerichtGeplaatstCOLON 09 Feb 2009, 16:06 
Offline
Professor in de sigarologie
Professor in de sigarologie
Gebruikers-avatar

GeregistreerdCOLON 09 Jul 2008, 20:01
BerichtenCOLON 7169
Bolletje schreefColon
HEY HOU EENS OP!!!
Ben net in 1,5 week 4 kilo kwijt geraakt...kom je met dit heerlijks aanzetten!!
En dat na de dag dat ik van kennissen Mozartkuglen en chocolade vanuit Zwitserland heb gekregen. :cry: Jullie maken het me wel erg moeilijk. :evil:

Nou, misschien helpt dit je... plm 2 euro per chocolaatje ;-)


Omhoog
   
BerichtGeplaatstCOLON 09 Feb 2009, 16:09 
Offline
Sigarenplatform.nl Crew
Sigarenplatform.nl Crew
Gebruikers-avatar

GeregistreerdCOLON 31 Jul 2008, 21:05
BerichtenCOLON 14776
WoonplaatsCOLON Hoevelaken
Cohiba schreefColon

Nou, misschien helpt dit je... plm 2 euro per chocolaatje ;-)


:smt107 :smt101
Lust opeens geen chocolade meer. ;)

_________________
In nomine asbak, aansteker et spiriti puro



Tabakskevers bestellen? Stuur een mailtje!



[i]"Gaat heen en rook Diplomaticos Nr. 2"








http://www.cigarphotogallery.com


Omhoog
   
BerichtGeplaatstCOLON 09 Feb 2009, 16:17 
Offline
Professor in de sigarologie
Professor in de sigarologie
Gebruikers-avatar

GeregistreerdCOLON 09 Jul 2008, 20:01
BerichtenCOLON 7169
Speciaal voor Bolletje dan:

Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding


Omhoog
   
BerichtGeplaatstCOLON 09 Feb 2009, 16:21 
Offline
Grootmeester
Grootmeester

GeregistreerdCOLON 28 Aug 2006, 17:20
BerichtenCOLON 450
WoonplaatsCOLON Vijfhuizen
Au contraire mon ami (veel beter wordt mijn Frans niet....)

Het schijnt dat chocola ook aged. Maar beperkt. Gelezen op een site voor Chocoficionados :D

Zelf vind ik alles 70% plus wel erg te genieten. En ik had laatst wat Cote D'or 80% (dacht ik, kan ook 85% zijn geweest) en die was ook fantastisch. Een vleugje zurig bitter met n droog mond gevoel. Een heel klein stukje, ongelooflijk!
Verder neem ik 's avonds bij de espresso na het eten altijd een stukje "Swiss Noir" a 72% een heerlijke mouthcleanser, die prachtig combineert met de espresso, niet echt zoet maar ook niet echt bitter.

Bolletje een heel klein beetje hele pure chocolade mag wel hoor!
Voor het eten kan het je een vol gevoel geven zodat je minder honger hebt als je gaat eten, en bovendien schijnt het goed te zijn voor je hart (dacht ik).

_________________
Groet,

Misha

Arguing on the internet is like running the special olympics, even if you win you're still retarded.


Omhoog
   
BerichtGeplaatstCOLON 09 Feb 2009, 16:23 
Offline
Sigarenplatform.nl Crew
Sigarenplatform.nl Crew
Gebruikers-avatar

GeregistreerdCOLON 31 Jul 2008, 21:05
BerichtenCOLON 14776
WoonplaatsCOLON Hoevelaken
Dat ziet er toch even overheerlijk uit. :mrgreen:

Maar gelukkig is er Chocolademelk Light en daar gaan er 3 pakken per week doorheen. :D En dat maar voor 1.04 p/s bij de AH.

Dit zal trouwens wel hele lekkere zuivere chocolade zijn. Zijn ze ook in Nederland te koop? :)

_________________
In nomine asbak, aansteker et spiriti puro



Tabakskevers bestellen? Stuur een mailtje!



[i]"Gaat heen en rook Diplomaticos Nr. 2"








http://www.cigarphotogallery.com


Omhoog
   
BerichtGeplaatstCOLON 09 Feb 2009, 16:34 
Offline
Professor in de sigarologie
Professor in de sigarologie
Gebruikers-avatar

GeregistreerdCOLON 09 Jul 2008, 20:01
BerichtenCOLON 7169
Misha schreefColon
Au contraire mon ami (veel beter wordt mijn Frans niet....)

Het schijnt dat chocola ook aged. Maar beperkt. Gelezen op een site voor Chocoficionados :D

Zelf vind ik alles 70% plus wel erg te genieten. En ik had laatst wat Cote D'or 80% (dacht ik, kan ook 85% zijn geweest) en die was ook fantastisch. Een vleugje zurig bitter met n droog mond gevoel. Een heel klein stukje, ongelooflijk!
Verder neem ik 's avonds bij de espresso na het eten altijd een stukje "Swiss Noir" a 72% een heerlijke mouthcleanser, die prachtig combineert met de espresso, niet echt zoet maar ook niet echt bitter.

Bolletje een heel klein beetje hele pure chocolade mag wel hoor!
Voor het eten kan het je een vol gevoel geven zodat je minder honger hebt als je gaat eten, en bovendien schijnt het goed te zijn voor je hart (dacht ik).

Touché :-D

Kennelijk behoor ik nog niet tot het selecte gezelschap van de chocoficionados. :-). Wie weet gaat dat ook wel met humidors en chocolabewaarklimaatkasten :-D

Cote d'Or is ook lekkere chocolade. Erg romig. Dat zurige bitter herken ik wel ja. HEERLIJK :-D. Dan moet je echt die 85% Heritage Gallers eens ophalen bij je lokale Bijenkorf.

Voor de gezondheidsfreaks bestaat er Choxi+

http://www.choxiplus.com/

Boordevol anti-oxidanten :-). Twee blokjes a day...

Dat werk :-D


Omhoog
   
Berichten weergeven van de afgelopenCOLON  Sorteer op  
Plaats een nieuw onderwerp  Reageren op dit onderwerp  [ 37 berichten ]  Ga naar pagina 1 2 3 Volgende

Alle tijden zijn Array Etc/GMT-1


Wie is er online?

Gebruikers in dit forum: 3 en 0 gasten


U mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen in dit forum
U mag geen reacties plaatsen op onderwerpen in dit forum
U mag uw berichten niet wijzigen in dit forum
U mag uw berichten niet verwijderen in dit forum
U mag geen bijlagen plaatsen in dit forum

Zoeken naarCOLON
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Vertaald door phpBBservice.nl.