Het was weer een ouderwetse geslaagde avond. Nu het indiase eten op zichzelf al vrij gekruid is, moesten er natuurlijk smaakvolle sigaren gezocht worden ter begeleiding. Anyhow, geserveerd in kleine porties, fingerfood genaamd, en de avond werd gestart met een stevig potje triviant persuit, die nieuwe vragen gaan nergens meer over, of ik wordt/ben gewoon dom,….doe mij maar een potje ludo. Gerookte sigaren, Punch Punch en Partags Lusitania.
Maar goed, het proevenement.
Grimbergen dubbel
Mooi dubbelbiertje. Zacht en zoetig, enigszins romig. Heerlijk.
Opgedronken met een masala-curry om aardappels, geserveerd met een vers gebakken roti om op te eten.
Ciney dubbel
Aardig biertje, maar geen exclusiviteit in de smaak. Caramel is wel mooi aanwezig.
Met een donkere babi-ketjap geserveerd met een blokje pandanrijst.
Achelse kluis dubbel
Mooi dubbelbiertje. Heeft een mooie amberkleur en goede romige schuimkraag. Zit goed in de karamellen maar mag van mij wel wat steviger.
Gesreveerd met een half eitje overgoten met een lepeltje pittige kerriesaus
Pilaarbijter
Mooi biertje, weliswaar geen dubbel, maar een leuke fruitige afwisseling. Leuk en fris biertje met een zeer aangename fruitige afdronk.
Geserveerd met een indiaas sateh eitje ( een hard gekookt ei dat de gehele dag in een pittige satehsaus heeft liggen marineren, even opwarmen en eten maar ) opgediend op een minescuul bedje van gemarineerde kousenband perfect gaar.
Rochefort No6 en No8
Tgggg,……het blijven winaars he. Mooie donkere bieren, waar duidelijk exclusiviteit in ligt wat de smaak betreft. Hier geen caramelcircus, maar duidelijk brouwerskunsten met gebrande mouten. Goede donkere smaak, romig bier en een krachtige afdronk.
Opgedronken met een Punch Punch. Wat een geweldige sigaar. Mooi rond palet, niet agressief maar een echte heer die zijn full bodied flavour op een prettige manier aanbiedt. Scherp gepeperd randje, maar de brede ronde Cubaanse grondsmaken zijn de hoofdtonen.
Westvleteren 8
Mooi kruidig, rond biertje waar ook de nodige karamellen inzitten. Wint het wat mij betreft niet van de Rochefort.
Opgedronken met een Partagas Lusitania. Ik had er nog twee liggen, en na enkele weken terug mijn humi weer op vocht te hebben, kwamen deze krachtpatsers werkelijk tot leven en zat er nu een flinke laag bloem op. Wat een pracht, en wat een smaak. Rook ligt goed op de tong, is in het begin flink gepeperd aanwezig, maar evolueert naar een mooie ronde krachtige rook die uiterst aangenaam is, en ook hier de echte cubaanse grondsmaken tentoon stelt. Mest, en na een tijdje roken een hint van een mooie donkere smaak, ik kan mijn vinger er niet op leggen,…..ist cacao ?
Met dank aan mijn grote vrind Leon die zich als slachtoffer aandiende om de bieren te pruven en de kokskunsten door te eten. En Emile,….we plannen gewoon nog een avond als de kids weer beter zijn, al dat heen en weer rijden,……..