Robert schreefColon
Tja, ik vind het idee waarop dia ganzen vetgemest worden ook weerzinwekkend. Maar van de andere kant: je kipfiletje van de Aldi/AH heeft ook zelden een prettig leven gehad. Kuikens die in een paar maanden tijd gruwelijk vetgemest worden. Vergelijk het met een mensenkind dat binnen 3 jaar opgefokt wordt tot 1.5m en 75 kg.
Dus waar leg je de grens? Daarvan afgezien ben ik geen liefhebber van orgaanvlees, en al helemaal niet van lever (helemaal tegengegeten in mijn kinderjaren). Dus doe me toch maar liever dat kipfiletje
Robert je slaat de spijker op z'n kop!
Veel mensen in dit land zijn tegen de jacht tegen stierenvechten tegen whatever ze op hun kastje aan dier elende voorgeschoteld krijgen,,,,,,,,,,,,,,maar als ze in de supermarkt staan willen ze niets betalen voor hun eten met als gevolg.
Kippen die in 6 weken van kuiken worden opgefokt in mega stallen 1 uur per dag gaat het licht uit (als het donker is eten ze niet) ze zitten op hun eigen stront etc etc!
Kortom wil je iets doen aan dierenleed op een MEGA schaal eet dan geen vlees of scharrel vlees!
Trouwens in Frankrijk (waar een deel van de Foie Gras van daan komt) zijn mensen wel bereid te betalen voor een fatsoenlijk stuk vlees, kijk maar hoeveel Label Rouge produkten er in de Franse supermarkten liggen!
Rene