Bas schreefColon
Foie Gras,
Ik maakte er enige tijd geleden kennis mee, en was na het eerste blikje al direct verkocht. wat een heerlijkheid. Was ik al gek van de gekonfijte eend, de zachste franse paté's, rillettes de canard, dit was toch wel iets wat mijn hart waarlijk sneller deed kloppen. Foie gras, niets ligt zo in de controverse, en toegeven dat je ervan geniet lijkt wel een misdaad. Toen ik ooit eens in Amboise zat om af te koelen van een,.........afijn,...relaties zijn ook hard werken,....nam ik het voor het eerst van de kaart. zo mooi, zo zacht, het smolt op de tong. direct nog een plak genomen, maar deze keer gebakken. Sindsdien elke frankrijkreis een paar blikjes mee naar huis. Wat een genot,.....ik kan er lyrisch over worden, en kan er zelfs dierenvrienden mee gelijk geven,...jaaahaa,..zielig voor die eenden,..tggg,....tis toch wat,...maar heb je het ooit geproefd ?
Op een amuselepel een mooi geschept bolletje foie gras ( zeg de gasten dat het paté is, want varkens zijn dan toch minder zielig ) en de avond kan niet meer stuk. het mag eigenlijk niet, maar knal er een mooie heldere witte wijn bij en je wordt de komende tien jaar bij elk diner gelauwerd omdat de anzenlever nu eenmaal niet te toppen is. Niemand zal je kwalijk nemen dat ze foie gras gegeten hebben,...het is hemels,...nemen ze je het wel kwalijk,...prima,...blijf maar lekker weg.
Doe eens gek,...ga naar LeClerc, Auchan, carrefour en france en sla een duit of 150 kapot om enkele merken hiervan te proberen. doe er een mooie pommery bij en je weet niet eens meer waar het woord crisis vandaan komt,...
U merkt het,.......ik hou van Foie Gras ( afspreken om het dan ook maar met een hoofdletter aan te duiden )
Misschien een leuk item voor een proevenementje ?
Mooi verhaal Bas!
Jaren geleden in de Perigord ook van gesnoept, erg lekker.
Kreeften heeft men tegenwoordig ook medelijden mee!
Ik zeg koken die hap en heerlijk op peuzelen.
Rene