Sigarenplatform

Het is momenteel 28 Mrt 2024, 23:25

Alle tijden zijn Array Etc/GMT-1




Plaats een nieuw onderwerp  Reageren op dit onderwerp  [ 14 berichten ] 
Auteur Bericht
 TitelCOLON Koken met Bier !!
BerichtGeplaatstCOLON 23 Dec 2009, 16:01 
Offline
Meester
Meester
Gebruikers-avatar

GeregistreerdCOLON 24 Okt 2009, 21:56
BerichtenCOLON 1166
WoonplaatsCOLON 's-Hertogenbosch
http://www.biercuisine.nl/

Omdat de kerstdagen weer er aan komen wil ik allen even attent maken op een site die voorzien is van heerlijke recepten waarin gebruik gemaakt word van bier (en dan vooral van de belgische soort ;) )
Ik heb vorig jaar onderstaand recept gemaakt met kerst en dat was een groot succes:

http://www.biercuisine.nl/orval.html

750 à 800 gram konijnenboutjes
• 250 gram knolselderij
• 250 gram wortelen
• een ui
• een takje tijm
• 100 gram mager gerookt spek
• 1,5 dl kippenbouillon
• vier eetlepels zonnebloem- of olijfolie
• 1 dl Orval (flesje van 33 cl)
• twee eetlepels allesbinder
• twee eetlepels fijngehakte peterselie
• peper uit de molen en zout naar smaak

De knolselderij en ui schillen en in blokjes snijden. De wortelen in blokjes snijden. De olie verhitten in een braadpan en hierin de konijnenboutjes samen met het in reepjes gesneden spek aanbraden. De in blokjes gesneden groenten even meebakken. Hittebron verlagen, tijm en bouillon eraan toevoegen en in zestig tot zeventig minuten stoven. Eventueel nog wat bouillon toevoegen. Tien minuten voor het einde van de stooftijd het bier erdoor roeren. Op smaak brengen met peper en zout en de saus binden met allesbinder. Takje tijm verwijderen. De konijnenboutjes en saus verdelen over voorverwarmde borden en garneren met fijngehakte peterselie. Serveer hierbij aardappelpuree of aardappelkroketjes en in boter gestoofde groene kool en in boter gebakken schijfjes appel. Drink hierbij een glas Orval (op keldertemperatuur).

Smakelijke kerst !


Omhoog
   
BerichtGeplaatstCOLON 23 Dec 2009, 17:17 
Offline
Meester
Meester

GeregistreerdCOLON 10 Jul 2009, 16:14
BerichtenCOLON 713
Rutger, bier is om te drinken, niet om in te koken;)


Omhoog
   
BerichtGeplaatstCOLON 23 Dec 2009, 17:21 
Offline
Meester
Meester
Gebruikers-avatar

GeregistreerdCOLON 24 Okt 2009, 21:56
BerichtenCOLON 1166
WoonplaatsCOLON 's-Hertogenbosch
Wijn ook, daarom drink ik dan ook vaak tijdens het koken, mooi excuus toch ;)


Omhoog
   
BerichtGeplaatstCOLON 23 Dec 2009, 17:46 
Offline
Sigarenplatform.nl Crew
Sigarenplatform.nl Crew
Gebruikers-avatar

GeregistreerdCOLON 31 Jul 2008, 21:05
BerichtenCOLON 14776
WoonplaatsCOLON Hoevelaken
Heb 2 jaar geleden een Ale Pie gemaakt. Heerlijk! Receptje van tv geplukt.

Heerlijk met rundvlees, knoflook, chapignonnetjes en andere dingen.

Moet je wel echt engels bier bij gebruiken.

_________________
In nomine asbak, aansteker et spiriti puro

Tabakskevers bestellen? Stuur een mailtje!

[i]"Gaat heen en rook Diplomaticos Nr. 2"




http://www.cigarphotogallery.com


Omhoog
   
BerichtGeplaatstCOLON 23 Dec 2009, 18:43 
Offline
Grootmeester
Grootmeester

GeregistreerdCOLON 29 Jul 2009, 19:48
BerichtenCOLON 463
thrassos schreefColon
Rutger, bier is om te drinken, niet om in te koken;)



Bier, en zeker de betere Belgische, zijn om van te genieten zowel in het eten als ernaast :) :)

_________________
***Geniet nooit met mate***


Omhoog
   
BerichtGeplaatstCOLON 23 Dec 2009, 19:37 
Offline
Meester
Meester
Gebruikers-avatar

GeregistreerdCOLON 11 Okt 2009, 18:41
BerichtenCOLON 912
WoonplaatsCOLON sittard
Hindrik schreefColon
thrassos schreefColon
Rutger, bier is om te drinken, niet om in te koken;)



Bier, en zeker de betere Belgische, zijn om van te genieten zowel in het eten als ernaast :) :)


En heeeeeeel veeeeeeel.............. =P~ =P~

_________________
Make my day..


Omhoog
   
BerichtGeplaatstCOLON 23 Dec 2009, 19:39 
Offline
Meester
Meester

GeregistreerdCOLON 10 Jul 2009, 16:14
BerichtenCOLON 713
Haha, naast het eten ben ik volledig met jullie eens! Maar alcohol in mn eten ben ik persoonlijk iets minder fan van.


Omhoog
   
BerichtGeplaatstCOLON 23 Dec 2009, 19:48 
Offline
Grootmeester
Grootmeester

GeregistreerdCOLON 29 Jul 2009, 19:48
BerichtenCOLON 463
Het gaat ook niet om de alcohol, die verdwijnt met het koken maar om de smaak van de drank, deze kan het eten verbeteren.

En met bieren gaat het mij niet om de kwantiteit maar om de kwaliteit, 1 goede trippel is een veel groter genot de 6 pilsjes

_________________
***Geniet nooit met mate***


Omhoog
   
BerichtGeplaatstCOLON 23 Dec 2009, 19:54 
Offline
Meester
Meester

GeregistreerdCOLON 10 Jul 2009, 16:14
BerichtenCOLON 713
Hindrik schreefColon
Het gaat ook niet om de alcohol, die verdwijnt met het koken maar om de smaak van de drank, deze kan het eten verbeteren.

En met bieren gaat het mij niet om de kwantiteit maar om de kwaliteit, 1 goede trippel is een veel groter genot de 6 pilsjes

Ik geloof je helemaal, echt. Maar ik persoonlijk ben er gewoon niet zon grote fan van..smaak is heel persoonlijk. Maar ik geloof je echt helemaal.


Omhoog
   
BerichtGeplaatstCOLON 23 Dec 2009, 20:33 
Offline
Professor in de sigarologie
Professor in de sigarologie
Gebruikers-avatar

GeregistreerdCOLON 28 Mrt 2009, 00:14
BerichtenCOLON 2965
WoonplaatsCOLON Emmen
Jaren geleden heb ik eens bij een restaurantje verse mosselen gegeten die in of met bier waren gekookt. Puur voedsel voor de goden :!:
Een tijdje geleden heb ik nog een poging gewaagd om contact op te nemen met het restaurant, maar helaas zijn ze failliet.
Het enige dat ik nog weet is dat de eigenaar me vertelde dat ze twee Belgische bieren door elkaar gebruikten. Maar natuurlijk weet ik niet meer welke. :(

Heeft iemand nog een idee of een dergelijk recept?

On-topic: Bovenstaand recept heb ik al geprint en die zal ik binnenkort eens proberen. Als ik tenminste aan een flesje Orval kan geraken. :wink:

_________________
Jan

Confucius zegt: Een wijs man zoekt het in zichzelf, de dwaas zoekt het in anderen.


Omhoog
   
BerichtGeplaatstCOLON 23 Dec 2009, 20:47 
Offline
Professor in de sigarologie
Professor in de sigarologie
Gebruikers-avatar

GeregistreerdCOLON 12 Nov 2007, 20:06
BerichtenCOLON 3012
WoonplaatsCOLON Beringen
Stoofvlees met Leffe en friet... Meer moet da toch niet zijn?

_________________
"I believe that forgiving them is God's function. OUR job is to arrange the meeting."

Norman Schwartzkopf


Omhoog
   
BerichtGeplaatstCOLON 23 Dec 2009, 21:22 
Offline
Meester
Meester
Gebruikers-avatar

GeregistreerdCOLON 24 Okt 2009, 21:56
BerichtenCOLON 1166
WoonplaatsCOLON 's-Hertogenbosch
WildBill schreefColon
Jaren geleden heb ik eens bij een restaurantje verse mosselen gegeten die in of met bier waren gekookt. Puur voedsel voor de goden :!:
Een tijdje geleden heb ik nog een poging gewaagd om contact op te nemen met het restaurant, maar helaas zijn ze failliet.
Het enige dat ik nog weet is dat de eigenaar me vertelde dat ze twee Belgische bieren door elkaar gebruikten. Maar natuurlijk weet ik niet meer welke. :(

Heeft iemand nog een idee of een dergelijk recept?


http://www.biercuisine.nl/palmspec.html
http://www.biercuisine.nl/deugniet.html

2 recepten met mosselen en bier van deze site


Laatst gewijzigd door 1 op Rutger, in totaal 24 keer gewijzigd.

Omhoog
   
BerichtGeplaatstCOLON 24 Dec 2009, 00:20 
Offline
Double-Corona
Double-Corona
Gebruikers-avatar

GeregistreerdCOLON 07 Nov 2007, 16:35
BerichtenCOLON 187
WoonplaatsCOLON Lauw
amateurke schreefColon
Stoofvlees met Leffe en friet... Meer moet da toch niet zijn?


De laatste keer dat ik stoofvlees heb gemaakt, heb ik La Trappe Bockbier gebruikt. En het smaakte heerlijk.

_________________
"I smoke in moderation. Only one cigar at a time."
Mark Twain


Omhoog
   
BerichtGeplaatstCOLON 29 Apr 2010, 12:29 
Offline
Corona
Corona
Gebruikers-avatar

GeregistreerdCOLON 29 Apr 2010, 06:08
BerichtenCOLON 66
WoonplaatsCOLON Kampen
Verse mosselen gekookt in bruin bier, om je vingers bij op te eten :shock: :P

Verse mosselen controleren en wassen, speciale groente voor mosselen in de pan met een bodempje water en speciale mosselkruiden, dan de mosselen in de pan en daarna het bruine bier in de pan, kort laten koken en daarna even laten staan om alles goed in te laten trekken, bon apetit.


Omhoog
   
Berichten weergeven van de afgelopenCOLON  Sorteer op  
Plaats een nieuw onderwerp  Reageren op dit onderwerp  [ 14 berichten ] 

Alle tijden zijn Array Etc/GMT-1


Wie is er online?

Gebruikers in dit forum: 4 en 0 gasten


U mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen in dit forum
U mag geen reacties plaatsen op onderwerpen in dit forum
U mag uw berichten niet wijzigen in dit forum
U mag uw berichten niet verwijderen in dit forum
U mag geen bijlagen plaatsen in dit forum

Zoeken naarCOLON
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Vertaald door phpBBservice.nl.