http://www.biercuisine.nl/Omdat de kerstdagen weer er aan komen wil ik allen even attent maken op een site die voorzien is van heerlijke recepten waarin gebruik gemaakt word van bier (en dan vooral van de belgische soort
)
Ik heb vorig jaar onderstaand recept gemaakt met kerst en dat was een groot succes:
http://www.biercuisine.nl/orval.html 750 à 800 gram konijnenboutjes
• 250 gram knolselderij
• 250 gram wortelen
• een ui
• een takje tijm
• 100 gram mager gerookt spek
• 1,5 dl kippenbouillon
• vier eetlepels zonnebloem- of olijfolie
• 1 dl Orval (flesje van 33 cl)
• twee eetlepels allesbinder
• twee eetlepels fijngehakte peterselie
• peper uit de molen en zout naar smaak
De knolselderij en ui schillen en in blokjes snijden. De wortelen in blokjes snijden. De olie verhitten in een braadpan en hierin de konijnenboutjes samen met het in reepjes gesneden spek aanbraden. De in blokjes gesneden groenten even meebakken. Hittebron verlagen, tijm en bouillon eraan toevoegen en in zestig tot zeventig minuten stoven. Eventueel nog wat bouillon toevoegen. Tien minuten voor het einde van de stooftijd het bier erdoor roeren. Op smaak brengen met peper en zout en de saus binden met allesbinder. Takje tijm verwijderen. De konijnenboutjes en saus verdelen over voorverwarmde borden en garneren met fijngehakte peterselie. Serveer hierbij aardappelpuree of aardappelkroketjes en in boter gestoofde groene kool en in boter gebakken schijfjes appel. Drink hierbij een glas Orval (op keldertemperatuur).
Smakelijke kerst !