Sigarenplatform

Het is momenteel 28 Mrt 2024, 09:49

Alle tijden zijn Array Etc/GMT-1




Plaats een nieuw onderwerp  Reageren op dit onderwerp  [ 19 berichten ]  Ga naar pagina 1 2 Volgende
Auteur Bericht
BerichtGeplaatstCOLON 31 Dec 2009, 00:29 
Offline
Professor in de sigarologie
Professor in de sigarologie
Gebruikers-avatar

GeregistreerdCOLON 04 Sep 2008, 10:46
BerichtenCOLON 9403
WoonplaatsCOLON Kortrijk - België
onder het motto "nuttige posts" hoop ik dat dit er eentje is en dat iemand er iets aan heeft...

oesters in wittewijnsaus (of champagne)

wat hebben we nodig,

whisky... :mrgreen: ... niet dus!

- prei,
- wortelen
- oesters
- melk
- goeie boter
- witte wijn, (ik gebruikte een chablis)
- kruiden, nootmuskaat, peper & zout
- gruyere kaas
- en nog wat zaken die ik eventueel vergeten ben...

enfin,

u brengt een halve fles wijn aan de kook in een kookpot,
ondertussen opent u de oestertjes.

Afbeelding

die bewaart u even in een apparte kom, (het vocht mag erbij)

Afbeelding

de schelpen hebben we straks nog nodig dus die wassen we even af.

Afbeelding

eenmaal de wijn aan de kook is gebracht doen we er de oesters in, twee a 3 minuutjes slechts... zo bekomen we geen "kauwgom"

Afbeelding

de etiket-loze chablis, resultaat van een ondergelopen kelder :evil:

eenmaal de tijd verstreken is halen we de oesters eruit en laten we de rest van de wijn tot de helft inkoken.

intussen maken we een kaassausje,
dus boter laten smelten (niet bruin laten worden), en voorzichtjes bloem bijgieten tot je een soort van kruimelige massa hebt.
da's de rouille.
daar gieten we wat melk bij tot we een mooi vloeibaar sausje hebben, we doen er wat kaas bij (niet te veel zodat het geheel niet te scherp word of te elastisch)
afwerken met peper en nootmuskaat.
eventueel nog verder 'aflengen' met melk.

Afbeelding

intussen is de wijn tot de helft ingekookt, die kieper je vlotweg bij het kaassausje, alles mooi inroeren.

terwijl dit warm gehouden word gaan we de groenten bereiden, je maakt een julienne, dus de wortels en de prei in fijne korte reepjes snijden.
rustig stoven in wat boter tot het geheel beetgaar is en mooi glanzend (worden ze sowieso)

Afbeelding

eenmaal alles klaar is, gaan we alles samenvoegen

1) de gewassen schelpen

Afbeelding

2) oesters erin

Afbeelding

3) julienne erop

Afbeelding

4) het kaassausje erop

Afbeelding

5) snuifje kaas er nog op en afwerken met een stukje wortel en een snuifje nootmuskaat...

Afbeelding

vooraleer het geheel geserveerd word eventjes onder de grill en klaar is dit voorhapje.

dit is zoals ik het maak en het is iedere keer goed ontvangen geweest... schiet me niet dood als uw gasten het drab vinden :mrgreen:

en nog de nodige voorschriften...

ik ben niet verantwoordelijk voor ongevallen,

_________________
Even new stuff eventually gets vintage,
Then you should call me.


Omhoog
   
BerichtGeplaatstCOLON 31 Dec 2009, 00:35 
Offline
Robusto
Robusto
Gebruikers-avatar

GeregistreerdCOLON 18 Jun 2009, 01:04
BerichtenCOLON 111
Oeeeeuuuwww, ik krijg spontaan trek :)


Omhoog
   
BerichtGeplaatstCOLON 31 Dec 2009, 00:36 
Offline
Meester
Meester
Gebruikers-avatar

GeregistreerdCOLON 21 Mei 2008, 18:12
BerichtenCOLON 761
WoonplaatsCOLON Rotterdam
Jammie, ziet er lekker uit. Rauw zijn ze ook niet om te versmaden.

_________________
Groet,

GMac
_________
The end of a good smoke is a little saddening. In some regard, it's a bit like losing a best friend who had time to sit and listen. ~ ZenWarrior


Omhoog
   
BerichtGeplaatstCOLON 31 Dec 2009, 09:28 
Offline
Meester
Meester
Gebruikers-avatar

GeregistreerdCOLON 02 Mei 2008, 15:38
BerichtenCOLON 1649
WoonplaatsCOLON Maastricht
Cliff je bent niet aleen goed met humidor's bouwen maar je bent ook aardig in de keuken zo te zien.
Ik heb een keer oesters geéten in Venuzueela die waren op de BQ klaar gemaakt maar het was toch niet zo mijn ding.

_________________
“My fellow chiefs and I would like the white man to know that the red man has great heroes, also.” Henry Standing Bear, 1939


Omhoog
   
BerichtGeplaatstCOLON 31 Dec 2009, 10:15 
Offline
Meester
Meester
Gebruikers-avatar

GeregistreerdCOLON 21 Nov 2008, 13:59
BerichtenCOLON 665
WoonplaatsCOLON Boven de Tjonger!
Ziet er lekker uit :D, alleen nu wil het geval dat ik niet zo van de oesters ben! Hier gewoon lekker simpel.. Kaasplankje, wat vlees erbij, eigen gemaakt gevulde eieren en wanneer we daar genoeg van hebben nog wat warme happies.. Kortom komen de avond wel door denk ik :P

_________________
~~ A cigar is as good as memories that you have when you smoked it. ~~


Omhoog
   
BerichtGeplaatstCOLON 31 Dec 2009, 10:35 
Offline
Robusto
Robusto
Gebruikers-avatar

GeregistreerdCOLON 27 Okt 2009, 12:13
BerichtenCOLON 121
WoonplaatsCOLON Antwerpen - Kortrijk
Dit ziet er zeker een recept uit om eens te proberen! Mooi werk Cliff :-)

_________________
Jonas - Maarten - Joni


Omhoog
   
BerichtGeplaatstCOLON 31 Dec 2009, 10:54 
Offline
Sigarenplatform.nl Crew
Sigarenplatform.nl Crew
Gebruikers-avatar

GeregistreerdCOLON 31 Jul 2008, 21:05
BerichtenCOLON 14776
WoonplaatsCOLON Hoevelaken
Erg nice Cliffie!! Ga denk ik maar eens aan mijn ontbijt beginnen na dit heerlijke aanzicht!
Oesters gaat ik snel eens proberen!

_________________
In nomine asbak, aansteker et spiriti puro

Tabakskevers bestellen? Stuur een mailtje!

[i]"Gaat heen en rook Diplomaticos Nr. 2"




http://www.cigarphotogallery.com


Omhoog
   
BerichtGeplaatstCOLON 31 Dec 2009, 11:08 
Offline
Meester
Meester
Gebruikers-avatar

GeregistreerdCOLON 25 Dec 2009, 11:05
BerichtenCOLON 923
WoonplaatsCOLON Gent
Leuk receptje!

Wat ook lekker is:

Oesters openen en schikken in een ovenschaal, vocht mag je erin laten. Per oester voeg je 1 koffielepel room en 1 koffielepel champagne toe (mag ook schuimwijn zijn maar wie doet er niet graag decadent)
Dan 2-3 minuutjes in de oven en als ze eruit komen een beetje peper erover...

Heerlijk.......

_________________
http://karmann.myphotoalbum.com


Omhoog
   
BerichtGeplaatstCOLON 31 Dec 2009, 11:21 
Offline
Double-Corona
Double-Corona
Gebruikers-avatar

GeregistreerdCOLON 09 Okt 2008, 18:35
BerichtenCOLON 157
WoonplaatsCOLON Utrecht e.o.
Hartstikke mooie TIP Cliff. Ziet er goed uit. :D :D
Maar ik hou het dit jaar toch op oliebollen, appelbeignets, warme hapjes uit de oeven en.....................................veel BUBBELS. :P :P

_________________
Mart

Roken is menselijk;
sigaren roken is hemels
_____________________________________________________________________


Omhoog
   
BerichtGeplaatstCOLON 31 Dec 2009, 12:46 
Offline
Amante del tabacco & comité du cigarre
Amante del tabacco & comité du cigarre
Gebruikers-avatar

GeregistreerdCOLON 12 Apr 2007, 14:03
BerichtenCOLON 6603
Oesters.......................mjammie.
Klinkt erg lekker dit recept maar rauw met een koel glaasje wit............hemels.:)


Omhoog
   
BerichtGeplaatstCOLON 31 Dec 2009, 12:48 
Offline
Meester
Meester
Gebruikers-avatar

GeregistreerdCOLON 29 Apr 2008, 18:22
BerichtenCOLON 2458
WoonplaatsCOLON België
Raleigh schreefColon
Oesters.......................mjammie.
Klinkt erg lekker dit recept maar rauw met een koel glaasje wit............hemels.:)


Net wat ik zat te denken...
Maar euh, Darkmaster.... Rare post hoor om 0u29 ! :shock:

_________________
Happiness? A good cigar, a good meal, a good cigar and a good woman - or a bad woman; it depends on how much happiness you can handle.
(George Burns)


Omhoog
   
BerichtGeplaatstCOLON 31 Dec 2009, 12:58 
Offline
Professor in de sigarologie
Professor in de sigarologie
Gebruikers-avatar

GeregistreerdCOLON 09 Jul 2008, 20:01
BerichtenCOLON 7169
Valt wel mee toch? Hoe later je gisteren naar bed bent geweest, hoe later je het vanavond kunt maken :-D.


Omhoog
   
BerichtGeplaatstCOLON 31 Dec 2009, 13:13 
Offline
Professor in de sigarologie
Professor in de sigarologie
Gebruikers-avatar

GeregistreerdCOLON 04 Sep 2008, 10:46
BerichtenCOLON 9403
WoonplaatsCOLON Kortrijk - België
Hansa schreefColon
Raleigh schreefColon
Oesters.......................mjammie.
Klinkt erg lekker dit recept maar rauw met een koel glaasje wit............hemels.:)


Net wat ik zat te denken...
Maar euh, Darkmaster.... Rare post hoor om 0u29 ! :shock:


mwah, de een rookt een sigaartje, de ander drinkt nog een glaasje... en een enkeling post hoe je oesters kan klaarmaken.

hm, #-o
I need to get a life...

:lol:

_________________
Even new stuff eventually gets vintage,
Then you should call me.


Omhoog
   
BerichtGeplaatstCOLON 31 Dec 2009, 13:14 
Offline
Amante del tabacco & comité du cigarre
Amante del tabacco & comité du cigarre
Gebruikers-avatar

GeregistreerdCOLON 12 Apr 2007, 14:03
BerichtenCOLON 6603
Hansa schreefColon

Net wat ik zat te denken...
Maar euh, Darkmaster.... Rare post hoor om 0u29 ! :shock:


:smt043 :smt046 :smt043


Omhoog
   
BerichtGeplaatstCOLON 31 Dec 2009, 14:05 
Offline
Professor in de sigarologie
Professor in de sigarologie
Gebruikers-avatar

GeregistreerdCOLON 09 Jul 2008, 20:01
BerichtenCOLON 7169
Het was wat te voor de hand liggend, maar goed nu het schaap over de dam is,

:smt040 :smt040 :smt040


Omhoog
   
Berichten weergeven van de afgelopenCOLON  Sorteer op  
Plaats een nieuw onderwerp  Reageren op dit onderwerp  [ 19 berichten ]  Ga naar pagina 1 2 Volgende

Alle tijden zijn Array Etc/GMT-1


Wie is er online?

Gebruikers in dit forum: 1 en 0 gasten


U mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen in dit forum
U mag geen reacties plaatsen op onderwerpen in dit forum
U mag uw berichten niet wijzigen in dit forum
U mag uw berichten niet verwijderen in dit forum
U mag geen bijlagen plaatsen in dit forum

Zoeken naarCOLON
cron
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Vertaald door phpBBservice.nl.