Sigarenplatform

Het is momenteel 29 Mrt 2024, 13:01

Alle tijden zijn Array Etc/GMT-1




Plaats een nieuw onderwerp  Reageren op dit onderwerp  [ 31 berichten ]  Ga naar pagina Vorige 1 2 3 Volgende
Auteur Bericht
 TitelCOLON Re: Amuses
BerichtGeplaatstCOLON 09 Sep 2010, 19:54 
Offline
Sigarenplatform.nl Crew
Sigarenplatform.nl Crew
Gebruikers-avatar

GeregistreerdCOLON 31 Jul 2008, 21:05
BerichtenCOLON 14776
WoonplaatsCOLON Hoevelaken
Emile, dat as idd op het nieuws....oester zal wel ontzettend duur worden. En dta met de kerst al weer snel. 8)

Komen al wat leuke dingen voorbij. Nog meer mensen met heerlijke home made creaties?

_________________
In nomine asbak, aansteker et spiriti puro

Tabakskevers bestellen? Stuur een mailtje!

[i]"Gaat heen en rook Diplomaticos Nr. 2"




http://www.cigarphotogallery.com


Omhoog
   
 TitelCOLON Re: Amuses
BerichtGeplaatstCOLON 09 Sep 2010, 20:07 
Offline
MAYOR
MAYOR
Gebruikers-avatar

GeregistreerdCOLON 03 Nov 2007, 22:06
BerichtenCOLON 5014
WoonplaatsCOLON Deventer
Amuses Amuses Amuses.

Tjonge wat een gecultiveerd gezeldschap , dat kennen wij hier in het
noorden niet .....amuses.

Indien het niet meer beweegt is het eetbaar ...en dat soms niet eens. :^o

MC


Omhoog
   
 TitelCOLON Re: Amuses
BerichtGeplaatstCOLON 09 Sep 2010, 20:15 
Offline
Professor in de sigarologie
Professor in de sigarologie
Gebruikers-avatar

GeregistreerdCOLON 28 Mrt 2009, 00:14
BerichtenCOLON 2965
WoonplaatsCOLON Emmen
MONTECRISTO schreefColon
Amuses Amuses Amuses.

Tjonge wat een gecultiveerd gezeldschap , dat kennen wij hier in het
noorden niet .....amuses.

Indien het niet meer beweegt is het eetbaar ...en dat soms niet eens. :^o

MC


Precies, Kop er af. Ingewanden er uit en een stevige stok er doorheen en laat maar gaar worden boven een vuurtje. En dan vreten tot de knopen van je broek springen. :mrgreen: =P~

_________________
Jan

Confucius zegt: Een wijs man zoekt het in zichzelf, de dwaas zoekt het in anderen.


Omhoog
   
 TitelCOLON Re: Amuses
BerichtGeplaatstCOLON 09 Sep 2010, 22:16 
Offline
Corona
Corona
Gebruikers-avatar

GeregistreerdCOLON 19 Aug 2010, 11:42
BerichtenCOLON 66
WoonplaatsCOLON Bergeijk
Ik vind een kikker hammetje wel lekker, of een bloedworst bitterballetje. Stukje tonijn in sesam en panko. Achja als kok vind je zoveel lekker.

_________________
"A good cigar is like tasting a good wine: you smell it, you taste it, you look at it, you feel it - you can even hear it. It satisfies all the senses."


Omhoog
   
 TitelCOLON Re: Amuses
BerichtGeplaatstCOLON 12 Sep 2010, 07:33 
Offline
Meester
Meester
Gebruikers-avatar

GeregistreerdCOLON 07 Aug 2008, 15:23
BerichtenCOLON 843
2 dagen geleden hamburgers gemaakt op een zongedroogde tomaten broodje en had vandaag nog 1 bolletje over waarvan ik een simpele bruschetta heb gemaakt door er sneetjes uit te snijden, wat extra virgine olijfolie en zeezout erover heen te doen en een paar minuten grillen in de oven. Daarna een homemade salsa van tomaten, ui, basilicum en rode peper erover en ik heb een heerlijke snelle lunch klaar :)

Afbeelding


Omhoog
   
 TitelCOLON Re: Amuses
BerichtGeplaatstCOLON 12 Sep 2010, 08:11 
Offline
Corona
Corona
Gebruikers-avatar

GeregistreerdCOLON 19 Aug 2010, 11:42
BerichtenCOLON 66
WoonplaatsCOLON Bergeijk
Ziet er goed uit! Ik zou ze alleen niet op een te hoge temperatuur grillen. Ik zou de oven op 150 graden zetten, misschien nog wel wat lager. Dan verbrandt de olie niet, krijg je nog een subtielere smaak en kun je eventueel nog een zachtere olijfolie gebruiken wat de smaak beter ten goede komt. Bij de meeste tenten doen ze het zelfs op 110 graden, dan moet je het echt laten drogen. Blijven de smaken beter bewaard om het zo maar te zeggen.

_________________
"A good cigar is like tasting a good wine: you smell it, you taste it, you look at it, you feel it - you can even hear it. It satisfies all the senses."


Omhoog
   
 TitelCOLON Re: Amuses
BerichtGeplaatstCOLON 14 Sep 2010, 20:01 
Offline
Sigarenplatform.nl Crew
Sigarenplatform.nl Crew

GeregistreerdCOLON 26 Feb 2006, 16:29
BerichtenCOLON 4372
WoonplaatsCOLON London
Een amuse ( gueule ) dames en heren is een klein hapje dat in 1 of 2 happen te eten is, veelal geserveerd bij het aperitief. Op chique noemt men ze ook wel "amuse bouche" .
De amuse-gueule bestaat uit een min of meer scala van warme of koude voorgerechten, die zoals ik al zei, in 1 a twee happen te verorberen zijn. Aldus Larousse gastronomique.

Mijn favo :
In Spanje de grote blikken anjovis halen. Kost een duit maar dan heb je ook wat. Deze smelten op de tong, hebben nagenoeg geen kriebelige graat. Gewoon zo serveren, om de vingers bij op te eten.
Verder de vermeende oester, zalm-mousse op een lepeltje gedrappeerd met lompvis-eitjes........jammie.

_________________
You know I haven't been spending much time there lately, they've got me down in D.C. I'm shining a seat with my ass.


Omhoog
   
 TitelCOLON Re: Amuses
BerichtGeplaatstCOLON 14 Sep 2010, 20:48 
Offline
Sigarenplatform.nl Crew
Sigarenplatform.nl Crew
Gebruikers-avatar

GeregistreerdCOLON 08 Apr 2007, 10:28
BerichtenCOLON 2757
WoonplaatsCOLON Rhoon
Bas schreefColon
Een amuse ( gueule ) dames en heren is een klein hapje dat in 1 of 2 happen te eten is, veelal geserveerd bij het aperitief. Op chique noemt men ze ook wel "amuse bouche" .
De amuse-gueule bestaat uit een min of meer scala van warme of koude voorgerechten, die zoals ik al zei, in 1 a twee happen te verorberen zijn. Aldus Larousse gastronomique.


In Bolletjes geval dus de Bitterbal :mrgreen:

_________________
Robert


Omhoog
   
 TitelCOLON Re: Amuses
BerichtGeplaatstCOLON 14 Sep 2010, 20:49 
Offline
Professor in de sigarologie
Professor in de sigarologie
Gebruikers-avatar

GeregistreerdCOLON 17 Jun 2010, 15:44
BerichtenCOLON 2519
WoonplaatsCOLON Leusden
RobertRhoon schreefColon
Bas schreefColon
Een amuse ( gueule ) dames en heren is een klein hapje dat in 1 of 2 happen te eten is, veelal geserveerd bij het aperitief. Op chique noemt men ze ook wel "amuse bouche" .
De amuse-gueule bestaat uit een min of meer scala van warme of koude voorgerechten, die zoals ik al zei, in 1 a twee happen te verorberen zijn. Aldus Larousse gastronomique.


In Bolletjes geval dus de Bitterbal :mrgreen:


Correctie: Van Dobbe Bitterbal :mrgreen:

_________________
Je hebt maar 2 soorten importeurs 1 van cubaanse sigaren en 1 van opgerolde bladeren


Omhoog
   
 TitelCOLON Re: Amuses
BerichtGeplaatstCOLON 14 Sep 2010, 20:52 
Offline
Sigarenplatform.nl Crew
Sigarenplatform.nl Crew
Gebruikers-avatar

GeregistreerdCOLON 08 Apr 2007, 10:28
BerichtenCOLON 2757
WoonplaatsCOLON Rhoon
MrAppleton schreefColon
RobertRhoon schreefColon
Bas schreefColon
Een amuse ( gueule ) dames en heren is een klein hapje dat in 1 of 2 happen te eten is, veelal geserveerd bij het aperitief. Op chique noemt men ze ook wel "amuse bouche" .
De amuse-gueule bestaat uit een min of meer scala van warme of koude voorgerechten, die zoals ik al zei, in 1 a twee happen te verorberen zijn. Aldus Larousse gastronomique.


In Bolletjes geval dus de Bitterbal :mrgreen:


Correctie: Van Dobbe Bitterbal :mrgreen:


Als we al merken gaan noemen, corrigeer dan juist. Van Dobben

_________________
Robert


Omhoog
   
 TitelCOLON Re: Amuses
BerichtGeplaatstCOLON 14 Sep 2010, 20:54 
Offline
Sigarenplatform.nl Crew
Sigarenplatform.nl Crew
Gebruikers-avatar

GeregistreerdCOLON 31 Jul 2008, 21:05
BerichtenCOLON 14776
WoonplaatsCOLON Hoevelaken
De bitterbal is natuurlijk de nummer 1 der amuses. 8)

_________________
In nomine asbak, aansteker et spiriti puro



Tabakskevers bestellen? Stuur een mailtje!



[i]"Gaat heen en rook Diplomaticos Nr. 2"








http://www.cigarphotogallery.com


Omhoog
   
 TitelCOLON Re: Amuses
BerichtGeplaatstCOLON 14 Sep 2010, 21:01 
Offline
Professor in de sigarologie
Professor in de sigarologie
Gebruikers-avatar

GeregistreerdCOLON 17 Jun 2010, 15:44
BerichtenCOLON 2519
WoonplaatsCOLON Leusden
RobertRhoon schreefColon

Als we al merken gaan noemen, corrigeer dan juist. Van Dobben


<joran mode aan> Viieeessss Patriccckkkk <joran mode uit>

_________________
Je hebt maar 2 soorten importeurs 1 van cubaanse sigaren en 1 van opgerolde bladeren


Omhoog
   
 TitelCOLON Re: Amuses
BerichtGeplaatstCOLON 14 Sep 2010, 21:08 
Offline
Churchill
Churchill

GeregistreerdCOLON 09 Sep 2010, 00:34
BerichtenCOLON 281
WoonplaatsCOLON Hasselt, België
Zeer lekker is het volgende:

Je neemt 'goede boereboter' zoals ze het hier noemen. Daar smelt je een klontje van en dat meng je met fijn gesnipperde look, charlotte-ajuin en verse tijm. En dan laat je hem terug in de koelkast een nachtje terug opstijven in een potje zodat alle smaken goed kunnen vermengen.

Dan kook je een half kilootje goeie grote zeeuwse mosselen op natuur wijze met verse groentjes erbij dus. Eenmaal deze gaar zijn verwijder je ze uit hun schelp en halveert de schelpdelen zodat deze los van elkaar zijn. Je strooit een ovenschotel goed vol met grof zeezout zodat je een stabiele basis hebt waarin je enkele halve mosselschelpen kan neerzetten. Zorg dat deze goed stabiel staan.

Daarin doe je nu in elke schelp een versgekookte mossel, daaroverheen doe je een klontje van je zelfgemaakte look/tijmboter. Dan doe je daaroverheen wat geraspte kaas om gratin mee te maken gevolgd door een dun laagje paneermeel. En dat geheel zet je dan enkele minuten onder de grill van de oven zodat het geheel lekker een geheel wordt en goudbruin begint te kleuren. opdienen doe je door de gegratineerde mossels op een kleiner bordje te zetten ook weer in een basis met grof zeezout. Best een tweetal stuks per persoon.

Smakelijk!

_________________
“If your wife doesn’t like the aroma of your cigar, change your wife.” – Zino Davidoff

Afbeelding
Volg onze sigaar avonturen op elcigarro.be


Omhoog
   
 TitelCOLON Re: Amuses
BerichtGeplaatstCOLON 14 Sep 2010, 21:13 
Offline
MAYOR
MAYOR
Gebruikers-avatar

GeregistreerdCOLON 03 Nov 2007, 22:06
BerichtenCOLON 5014
WoonplaatsCOLON Deventer
Het sjiek straalt er wel weer van af zeg !
Stelletje Bitter-Ballen ! Afbeelding

MC


Omhoog
   
 TitelCOLON Re: Amuses
BerichtGeplaatstCOLON 18 Jul 2012, 10:28 
Offline
Aanstormend talent in de sigarologie
Aanstormend talent in de sigarologie
Gebruikers-avatar

GeregistreerdCOLON 22 Mrt 2012, 08:17
BerichtenCOLON 349
WoonplaatsCOLON Gelderland
Bas schreefColon
In Spanje de grote blikken anjovis halen. Kost een duit maar dan heb je ook wat. Deze smelten op de tong, hebben nagenoeg geen kriebelige graat. Gewoon zo serveren, om de vingers bij op te eten.

Als je dan toch naar Spanje rijdt, neem dan zo'n heerlijke Iberico ham (jamón ibérico de bellota) voor me mee. Ook die heeft geen nabewerking nodig, smelt op de tong en de smaak is ongeëvenaard. Alleen dun snijden en genieten maar. Het water loopt me al in de mond...

Of zo'n heerlijk stukje verse krab met een cocktailsausje op een blaadje sla met wat kaviaar erop als garnering. En dan bedoel ik zo'n echte krab waarmee je met één poot iemand dood kunt slaan.


BijlagenCOLON
Crab.JPG
Crab.JPG [ 44.82 KiB | 1746 keer bekeken ]

_________________
Be happy!
Omhoog
   
Berichten weergeven van de afgelopenCOLON  Sorteer op  
Plaats een nieuw onderwerp  Reageren op dit onderwerp  [ 31 berichten ]  Ga naar pagina Vorige 1 2 3 Volgende

Alle tijden zijn Array Etc/GMT-1


Wie is er online?

Gebruikers in dit forum: 4 en 0 gasten


U mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen in dit forum
U mag geen reacties plaatsen op onderwerpen in dit forum
U mag uw berichten niet wijzigen in dit forum
U mag uw berichten niet verwijderen in dit forum
U mag geen bijlagen plaatsen in dit forum

Zoeken naarCOLON
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Vertaald door phpBBservice.nl.