review: vintage partagas -serie du connaisseur nr3- deze sigaar geheel onverwacht gerookt met een goeie vriend, uiteraard heb ik wat bevindingen genoteerd en wat foto's genomen.
punt is dat als je een goed bewaarde vintage sigaar kan roken in de juiste omstandigheden, je uzelf wel een heel groot plezier (mogelijks) doet!
mits ze uiteraard in de ideale omstandigheden bewaard geweest is; want smaken die eruit zijn komen nooit meer terug.
gelukkig, deze is correct bewaard geweest...
stukje proza:
the serie du connaisseur series has three models, the Nos 1, 2, and 3.
they all taste similar and are long panetelas.
at the time of writing (2002), they are the best partagas models along with the lonsdales and shorts.
they are extremely well and pack a lot of "old style" partagas taste within the small ring gauges.
in my opinion their blends have not changed much.
no doubt will become classics when well aged.
they are connoisseur sized cigars, be sure to draw slowly and leisurely to enjoy.
strenth, 4/5. minimum aging of 4 years recommended.BRON: MRN.de review;herkomst: cubaanse puro
afmetingen: ring 35 x 143mm
fabrieksnaam: carlotas
presentatie: SLB ongelakte ceder, 25st
status: uitgebracht voor 1960, steeds zonder bandjes, dan in 2005 uitgebracht mét bandjes en dan 5 jaar later in 2010; discontinued.
box: 2001
prijs: dat zal indertijd wel rond de 4-6euro gelegen hebben.
uitzicht:heerlijk door de tand des tijds ernstig vervormd,
net een bescheiden banaantje, de sigaar is ook vrij generfd.
harde touch ook.
a cru :fris, mild, (zwarte) thee is nog de beste omschrijving, de trek is 65%
rookervaring:sterk sterk, mooie vlagen aarde en leder, afwisselend in sterkte naarmate je verder rookt,
wat de sigaar nu uniek maakt, want hetgeen hierboven staat proef je wel vaker, is dat er een heerlijke bijsmaak van cremeus mokka afgewerkt met een blokje fondant chocolade.
dit is echt genieten, we drinken er in dit stadium een koffie bij en een blokje marcolini chocolade, per-fect!
wat over het eerste deel blijven deze hoofdsmaken mooi hangen maar worden ze wat afgeronder, wat 'milder' zeg maar, en nu proef je wat vegetaals, wat hooi zelfs, nog steeds met de fondant.
we drinken er nu een tabaksbiertje bij van de eerste batch (die nu over tijd is
) maar die echt gekenmerkt word door een zoete vegetale smaak, per-fect!
naarmate de helft voorbij is en het laatste deel aangebroken is word de sigaar terug wat voller, de aarde, leder en zelfs espresso zijn nu weer mooi uitgesproken, bijsmaken die nu het palet komen strelen zijn wat vleugjes karamel en ceder, het zoete van ceder...
besluit:het blijft toch een wereld apart dat vintage gebeuren, deze sigaar was beter dan beschreven, vrij uniek samenspel van goeie smaken die met weinig te vergelijken is.
foto's:dank aan Dekelle voor de goeie chocolade!