Yapi schreefColon
De geur van de sigaar onaangestoken is hout, ceder, vleugje room.
Knipt perfect, de draw voor hij brandt is goed, misschien iets te gemakkelijk. Dit wordt dus zaak van niet te hard te sleuren, rustig, laat de sigaar zichzelf zijn.
De La Punta geraakt gemakkelijk in gang. Eerste trekjes zijn inderdaad room. Zacht. De jaren hebben hem duidelijk deugd gedaan. Balans lijkt perfect; 'k vermoed dat de balans zeer goed gaat blijven. Na enkele centimeter komt er een vleugje hout bij. En die smaak van de typische Cubaanse tabak waarvoor je het ook doet...
De San Cristobal zet rustig z'n tocht van vertier verder. Niet erg complex maar dat hoeft ook niet. Ik heb hetzelfde met de Trinidad Robusto Extra. Je krijgt gewoon een hele goeie sigaar, met wat gelijklopende maar uitstekende smaak van begin tot eind. En af en toe eens een nieuwe zachte impuls.
Naar het einde toe wordt hij wat sterker en een goeie finale. Opnieuw hout, tabak met een klein vleugje leer.
ik heb nu enkele van deze sigaren gerookt (gisteren trouwens nog eentje) en ik sluit me 100% aan bij deze review,
deze werd gerookt als aperitiefsigaar (en zelfs tijdens het voorgerecht
(Life can be good))
en was ideaal bij dit moment (voor een gemiddelde 'harde-zware' - sigarenroker)
Hansa schreefColon
(op deze laatste foto zie je heel duidelijk de verschillende soorten tabak die in de sigaar gerold zijn. El_cigarro had daar een theorie rond in Sint-Truiden die hij hier maar even moet uitleggen.
de donkerste tabak is de ligero, zou normaal netjes in het midden moeten zitten om een ideale brand te verkrijgen, daar de ligero minder snel brand dan seco... (die trouwens aan de buitenkant zou moeten zitten)