Birri schreefColon
Heb zelf een paar RC in m'n bezit van feb 08 en ik vind dat deze toch wel al duidelijke omslagpunten tentoonspreiden. Zit het gevaar bij de jonge sigaren er dan in dat deze over de gehele lijn een eentonige smaakontwikkeling met zich meebrengen of wat is dan het nadeel van deze nog geen één jaar oude (=sick period
of kan dit bij bepaalde merken veel langer duren voorbeelden?) sigaren. Zit echt vol vragen en moet nog zoveel ontdekken
'T is moeilijk om een sigarenliefhebber/ontdekker te zijn. Probleem situeert zich in het feit dat ik deze sigaren niet wil verknoeien door ze te jong te roken zodoende ik er misschien niets aan vind terwijl deze met misschien nog een paar maand te rijpen een totaal andere belevenis met zich meebrengen.
Cubaanse sigaren bevatten veel tannines, deze bepalen mede de ''scherpe'' smaak van een
wat jongere sigaar, maar zorgen uiteindelijk wel voor de uitzonderlijke smaakeigenschappen
van de cubaanse tabak.
Door oxidatie breken de tannines in een sigaar af en laten zich binden aan
aromatische moluculen.
Dit proces neemt minimaal 4 jaar in beslag.
Dan zijn de scherpste randjes er wel een beetje af.
Laat je de sigaar langer liggen, dan komt dat de smaak alleen maar ten goede.
Je moet dus gewoon een beetje geduld hebben voor het beste resultaat.
Andere sigaren ( bv. Diminicanen ) bevatten minder tannines , dus zijn ze minder scherp en kunnen
jong gerookt worden. Maar ze zullen slechts bij uitzondering de smaak en geureigenschappen van
de echte Cubanen kunnen benaderen.
MC